Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині за вихідні значно знизилися ціни на ранні та тепличні овочі

На Львівщині за вихідні значно знизилися ціни на ранні та тепличні овочі. Про це «Гал-info» повідомив фахівець з ринкової інформації Львівського представництва Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
За його словами, на оптовому плодоовочевому ринку "Шувар" у Львові оптові ціни на ранню капусту порівняно з минулою п'ятницею знизилися на 26%, у середньому з 2,7 до 2 грн/кг (вся продукція, що реалізується, із Закарпаття), огірки довгі тепличні (більшість продукції з тепличних комбінатів з центру та півдня України) подешевшали на 25%, у середньому з 6,5 до 4,9 грн/кг, огірки короткі тепличні (місцевих тепличних комбінатів) - на 23%, з 6,5 до 5 грн/кг. «Ціна на короткі та довгі тепличні огірки зараз майже зрівнялася, на відміну від попередніх років, коли короткі огірки продавалися дорожче», - сказав Сергій Гавришев.
Як пояснює Сергій Гавришев, зниження цін викликане як суттєвим збільшенням пропозиції ранньої та тепличної продукції, якої на ринку зараз пропонується майже половина від загального обсягу продукції, так і зменшенням попиту з боку перекупників з інших областей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ