Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині залишаються знеструмленими повністю 145 та частково 22 населені пункти

Станом на 09.00 годину 24 січня відновлено електропостачання у 229 населених пунктах, з них протягом 23 січня – у 124 населених пунктах, – інформує Департамент з питань цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Протягом 23 січня завезено 71 опору для ЛЕП 6 -10 кВ у Радехівський (10), Сокальський (15), Яворівський (17), Жовківський (25), Кам’янка-Бузький (4) райони та встановлено 8 опор ЛЕП 10 кВ у Яворівському (4), Радехівському (3)  та Сокальському (1) районах.

За інформацією Департаменту, особлива увага приділяється забезпеченню електропостачання медичних та навчальних закладів, а також інших об’єктів соціальної сфери. Для цього задіяні 54 пересувних електростанцій. У резерві ГТУ МНС України в Львівській області знаходяться 8 автономних електростанцій різної потужності.

На знеструмлених водозаборах, що забезпечують водопостачання м. Львова відновлювальні роботи проводить власними силами Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал»:

водозабір «Крехів» (с. Крехів, Жовківський район) – проведено роботи з відновлення електропостачання до водозабору. Проводяться роботи з підключення. Відновлення планується зранку 24 січня;

водозабір «Магерів» (с. Магерів, Жовківський район) – заживлено 6 свердловин з 14. Проводяться відновлювальні роботи;

водозабір «Мокротин» (с. Мокротин, Жовківський район) – заживлено 4 свердловини з 4. Роботу водозабору відновлено.

З метою забезпечення мешканців м. Львова водою введено в дію додаткові потужності водозабору «Велике поле». Також, з врахуванням потужностей вже зазначених водозаборів та за рахунок переключення від інших водозаборів, у Шевченківському районі м. Львова водопостачання забезпечується постійно, але з незначним пониженням тиску.

На водозаборі «Жовківський» (с. Мокротин, Жовківський район), що забезпечує водопостачання м. Жовкви та був знеструмлений з 17.00 22 січня, з 00.00 23 січня електроживленням забезпечувався від дизель-генератора АД-60, наданого ГТУ МНС України в Львівській області. А з 18.30 23 січня заживлено від резервної ЛЕП  ЛМКП «Львівводоканал».

Зранку 23 січня відновлено електропостачання за основною схемою 2 із 3 об’єктів соціальної сфери (Лешківського психоневрологічного інтернату і Великомостівського геріатричного пансіонату). Монастирецький психоневрологічний інтернат забезпечений автономним джерелом живлення.

Протягом 23 січня відновлено електропостачання за основною схемою:

виправної колонії № 47 у смт. Жвирка Сокальського району о 17.00;
у Сокальському районі Белзської районної лікарні о 19.00;
у Жовківському районі міської лікарні м. Магерів о 18.00;
у Радехівському районі Стоянівського центру відновлювального лікування о 18.30;
у Яворівському районі обласного протитуберкульозного санаторію смт. Немирів о 21.00;
Немирівського відділення відновлювального лікування Яворівської ЦРЛ о 21.00;
Державного підприємства «Санаторій Немирів» ЗАТ «Укрпрфоздоровниця» о 21.00;
Немирівської міської лікарні о 21.00.

Протягом 24 січня роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації продовжено. До виконання робіт залучено 162 бригади та оперативні групи (292 одиниць техніки та 993 осіб), зокрема від Публічного акціонерного товариства «Львівобленерго» – 71 бригада (88 одиниць техніки та 331 особа) та Закритого акціонерного товариства «Електро» – 3 бригада (11 одиниць техніки та 24 особа).

Зазначимо, станом на 24 січня залишаються знеструмленими повністю 145 та частково 22 населені пункти області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ