Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині запрацював сучасний елеватор потужністю 104, 4 тис. тонн

27 листопада в селі Волиця Мостиського району Львівської області відбулося урочисте відкриття першої черги комбікормово-елеваторного комплексу та закладено капсулу під будівництво в 2015 році комбікормового заводу агрохолдингом Ukrlandfarming PLC. Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Від імені т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського учасників заходу привітав директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Осип Магур. Він зазначив, що цей об’єкт є стратегічно важливим для області, «адже хліб не той, що на полі, а той, що в коморі». «Це наші двері в Європу, бо із цього перевалочного комплексу українське зерно експортуватиметься на західні ринки», - сказав у вітальному слові О. Магур.

Даний об’єкт став найбільшим експортно-перевалочним елеватором в Західній Україні, оскільки завдяки наявності на проекті одночасно двох колій – широкої української та вузької європейської дає змогу напряму орієнтуватися на європейські зернові ринки.

В роботу комбікормово-елеваторного комплексу буде залучено близько 150 місцевих працівників, а в період збирання агрокультур їх кількістю буде збільшуватися.

Загальна потужність елеватора на проекті «Мостиська» складатиме 104,4 тис. тонн одночасного зберігання кукурудзи, а продуктивність комбікормового заводу становитиме до 13 тонн на годину.

Інфраструктура об’єкта складатиметься із шести силосів фірми AGI загальним об’ємом 15817 м3 та двох силосів об’ємом 20960 м3. Відділення сушки зернових з сушаркою фірми MEPUCF 150 має продуктивність 140 тонн на годину, а сушарка фірми Brock 5000 – 125 тонн на годину.

У складі комплексу  також є робоча башта із норіями фірми AGI, приймальне відділення для автотранспорту потужністю 500 тонн на годину; відділення відвантаження зернових на залізничний транспорт потужністю 250 тонн на годину. Виробничий корпус комбікормового заводу обладнають устаткуванням фірми Buhler продуктивністю 13 тонн на годину.

Також об'єкт  буде мати адміністративно-побутовий корпус, лабораторії, очисні споруди та інші технологічні будівлі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ