Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині запустили процес інвестиційного супроводу

Питання голандського інвестора сьогодні, 16 січня, у Львівській обласній державній адміністрації обговорювали за круглим столом. Такий формат зустрічі зініціював голова Львівської ОДА Олег Сало, бо це, як він переконаний, найефективніший спосіб вирішення проблем інвестора з дозвільними документами. Про це повідомили у Львівській ОДА.

 На зустрічі були присутні, зокрема, представники Міністерства доходів та зборів, Інспекції Держархбудконтролю, сільського господарства, Департаменту екології і природніх ресурсів ОДА, надзвичайники та органи сертифікації.

Голандський інвестор – це компанія «Галіція Грінері Холдинг БВ», яка у м.Буськ на 20 га хоче побудувати і ввести в експлуатацію сучасний тепличний комплекс. Використовуючи найновітніші технології, планує вирощувати у закритому ґрунті салат, червоний і зелений перець, а також помідори. В майбутньому на підприємстві працюватиме 60 – 80 осіб, а запланований обсяг інвестицій – майже 11 млн. євро.

«Цього року – це перший проект на Львівщині зі залученням іноземного інвестора», – зазначив голова ОДА Олег Сало і додав, -  «попереду дуже багато проектів. Наше  стратегія – це увага до інвестора, який є в області, або тільки планує зайти. Ми створили в ОДА відділ інвестицій і найближчим часом через нього ми «запустимо» процес постінвестиційного супроводу нових та вже діючих інвестиційних проектів».

Додамо, що це вже третя зустріч з представниками бізнесу, яку зініціював голова Львівської ОДА Олег Сало. На попередній обговорювалось  земельне питання та потреба у вдосконаленні законодавчої бази. У підсумку створена робоча група, яка займається  напрацюванням пропозицій до нової методики розрахунку грошової вартості землі.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ