Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині зареєструвалося найбільше в Україні охочих пройти зовнішнє незалежне оцінювання якості освіти

Найбільше учасників зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти (ЗНО) зареєструвалося на Львівщині , станом на перше січня 2008 року – 15 тисяч. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
„У нас вже зареєстровано 25 тисяч учасників ЗНО із Львівської, Рівненської та Волинської областей. Зараз ми чекаємо нової хвилі реєстрації, бо школярі після канікул прийшли на навчання і зможуть повідомляти про своє бажання взяти участь у ЗНО”, – розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
Загалом в Україні, за словами Ігоря Лікарчука, зареєструвалося 120 тисяч учасників ЗНО. Також він пояснив те, що на Львівщині найбільше зареєстрованих, добрим минулорічним досвідом – 5 тисяч студентів львівських ВНЗ були зараховані за сертифікатом Українського центру оцінювання якості освіти.
„Зовнішнє незалежне оцінювання є найсуттєвішою реформою у системі освіти України за останні 16 років. Воно має неоднозначні оцінки у суспільстві: від повного несприйняття до абсолютизації. Ми маємо досвід 150 країн світу, де воно запроваджене. Я можу сказати, що українська освітня система та безпосередньо Український центр оцінювання якості освіти готові до запровадження ЗНО як вступних випробувань при прийомі до вищих навчальних закладів”, – розповів Ігор Лікарчук.
За його словами, станом на перше січня 2008 року найменше школярів на участь у ЗНО зареєструвалося у Закарпатській області: 800 та в АР Крим: 2000.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ