Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині затримали банду грабіжників, які обкрадали новобудови

На Львівщині затримали групу крадіїв, які обібрали близько п’ятнадцяти новобудов. Основною «здобиччю» злочинців ставали дорогі «дрельки» та перфоратори. Бо ж, як правило, обкрадали садиби, де все ще тривав ремонт, – повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

 

За словами начальника Пустомитівського райвідділу ГУ МВСУ у Львівській області Володимира Лейника, до складу цієї злочинної групи входило п’ятеро осіб. Усі вони – мешканці Львова. До того ж двоє з них – досвідчені квартирники. Саме їм і спало на думку викрадати речі з новобудов на околиці міста.

 

Автомобіль злочинців затримали одразу ж після скоєння однієї з таких крадіжок. У машині вилучили цілий набір поцуплених електроінструментів. Згодом злодії зізнались, що найчастіше залазили до осель, де все ще тривав ремонт – «полювали» за дорогими «дрельками» та перфораторами.

 

Злочинцям вдалось обібрати близько півтора десятка таких садиб. Найбільше – у Пустомитівському районі.

 

Аби не викликати підозр, злодії вирушали «на справу» вночі. Під’їжджали до будинку автівкою. Якийсь час стежили, чи нікого немає вдома, а тоді залазили до хати. Після таких «нічних візитів» у будинках не лишалось практично нічого цінного. Злочинці тягли звідти все, що траплялось на очі. Навіть викручували газові лічильники та обігрівачі. А одного разу винесли весь ламінат. Крадені речі одразу ж збували через перекупників, а виручені гроші – ділили.

 

Наразі проти затриманих порушили карну справу. Їх помешкання обшукали й знайшли там чимало поцупленого. Частину цих речей вже повернули власникам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ