Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині затримали зловмисників, що довели одне з великих підприємств до банкрутства

Нещодавно працівниками податкової міліції Львівщини було викрито злочин у сфері оподаткування, внаслідок якого держава зазнала збитків у сумі понад 652,6 тис. грн. Як повідомляє відділ громадських зв‘язків ДПА у Львівській області, як вдалося з’ясувати податківцям, службові особи ВАТ „Z”, при наявності податкової застави на майно та активи підприємства, умисно всупереч інтересам служби, в інтересах третіх осіб без згоди податкової інспекції уклали договір застави, за яким цілісний майновий комплекс ВАТ "Z" був наданий у заставу з метою забезпечення вимог за кредитним договором, укладеним між одним з банків та підприємством “Y”.
При укладенні даного договору, яку зазначають в ДПА, банку було надано неправдиву інформацію – підтверджено те, що предмет застави не є предметом застави за іншими договорами та вільний від боргів. Такі умисні незаконні дії службових осіб завдали підприємству “Z” великої матеріальної шкоди.
Внаслідок цих неправомірних дій ВАТ “Z” доведено до банкрутства, що добряче вдарило по інтересах держави – 652,6 тис. грн. та громадян, які там працювали – 86,5 тис. грн.
Проти зловмисників порушено кримінальну справу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ