Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині завершується підготовка до святкування 150-річчя від дня народження Івана Франка

На Львівщині завершується підготовка до святкування 150-ї річниці від дня народження Івана Франка — про це «Гал-info» повідомив заступник голови Львівської ОДА Тарас Батенко. За його словами, держава майже в повному обсязі виконала свої зобов’язання на відзначення цієї події в частині постанови Кабінету Міністрів України, яка передбачила кошти для святкування ювілею Франка, зокрема, для проведення ремонтно-реставраційних робіт як у Львові, так і на Дрогобиччині; створенння нової експозиції у Львівському літературно-меморіальному музеї Івана Франка, яка частково вже сформована і на яку виділено 380 тис. грн. На проведення капітального ремонту приміщень передбачено 2 млн 100 тис. грн і використано майже 1 млн 700 тис. грн.
Профінансовано у повному обсязі проведення робіт у Державному історико-культурному заповіднику у с. Нагуєвичі на суму 1 млн 193 тис., з них на реконструкцію існуючої котельні під будівництво Будинку літератора використано 672 тис.грн; на реконструкцію Літнього театру — 123 тис. грн, на благоустрій та малі декоративні форми — понад 300 тис. грн.
Крім цього, передбачено фінансування на будівництво школи у с. Ясениця Сільна Дрогобицького району — це 3,5 млн грн і проведення реставраційно-ремонтних робіт споруд, пов’язаних з ім’ям Івана Франка на Дрогобиччині та у Львові.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ