Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершилась підготовка 56-го окремого вертолітного загону ЗСУ до Місії ООН у Ліберії

На базі 7-го окремого полку армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що у місті Новий Калинів на Львівщині, завершилося бойове злагодження і сертифікація особового складу, визначеного для проведення 10-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Місії ООН у Ліберії - повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.
З метою перевірки готовності підрозділів 56-го окремого вертолітного загону під командуванням полковника Володимира Пастухова, визначених до чергової ротації для виконання завдань за призначенням у Ліберії, працювала комплексна комісія Генерального штабу Збройних Сил України та Головної інспекції Міністерства оборони України на чолі з першим заступником начальника штабу Об’єднаного оперативного командування ЗС України полковником Ігорем Тимошенком.
„Переміщення особового складу миротворчого контингенту Місії ООН у Ліберії сплановано, визначено і буде виконано у визначені терміни. Разом з тим, стовідсоткової впевненості загальної готовності загону до відправки на сьогоднішній день ми не маємо. Кілька вертольотів досі знаходяться на капітально-відновлювальному ремонті на підприємствах Міністерства оборони, а кінцеві строки виконання ремонтних робіт переносилися вже двічі”, – зазначив полковник Ігор Тимошенко.
Як додав перший заступник начальника штабу Об’єднаного оперативного командування ЗС України полковник Ігор Тимошенко, за висновком роботи комплексної комісії вертолітний загін готовий до ротації: „Командир зумів зібрати колектив професіоналів. Спостерігається чітка тенденція щодо покращання відбору кандидатів до контингенту, адже 70% військовослужбовців 10-ї ротації вертолітного загону вже мають досвід участі у міжнародних миротворчих операціях”.
Згідно з планом сертифікації комісією були перевірені питання безпеки польотів, інженерно-технічної, спеціальної, вогневої та фізичної підготовки особового складу. Особлива увага приділялась льотному вишколу екіпажів, проведенню залікової льотної зміни. В ході цієї зміни вертолітники виконували вправу з бойового застосування на Яворівському загальновійськовому полігоні у Львівській області. Під час виконання льотної вправи 8 екіпажів Мі-24 уражали наземні цілі некерованими авіаційними ракетами. За підсумками бойового застосування інспекційною групою була дана висока оцінка підготовці льотно-підйомного складу та підрозділів забезпечення загону. Загальний наліт кандидатів, які залучалися до бойового злагодження, з урахуванням польотів на усіх аеродромах, з початку 1-го етапу підготовки склав 356 годин. До виконання визначених завдань на Мі-24 готові 6 екіпажів, на Мі-8 – 7 екіпажів гелікоптерів.
Відповідно до штату 56-го окремого вертолітного загону комплектуванню особовим складом для проведення 10-ї ротації у Ліберію підлягає 301 посада: 168 офіцерських, 38 посад прапорщиків і 95 – посад військовослужбовців за контрактом.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ