Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершилися випробування парашутних систем „Барс” і „Скаут”

На одному з військових аеродромів, розташованих на Львівщині, завершилося випробування нових видів парашутних систем, у яких взяли участь шістнадцять досвідчених парашутистів-випробувачів, - повідомили в прес-службі МОУ.

За словами начальника парашутно-десантної підготовки і пошуково-рятувальної служби армійської авіації Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковника Володимира Алексєєва, на особистому  рахунку  якого 3864 стрибки, створення створенню сучасних парашутних систем передувала тривала і копітка робота. Ще навесні 2003 року, вперше відкрилися купола нових навчально-тренувальних та спортивних парашутних систем типу „Бонус” - „Статус”, „Кадет”, „ПЗ-81Ф”, котрі за своїми якісними і технічними характеристиками значно переважають  системи, які існували до цього.
Зараз завершилися державні випробування ще двох парашутних систем – „Барс” і „Скаут”. Фахівці, які мали можливість одними з перших скористатися створеними в Україні новими парашутами, вважають, що у них перспективне майбутнє. Наприклад в системі „Скаут” порівняно із системами колишнього Радянського Союзу збільшився термін використання з 15 до 20 років, а кількість використань збільшена з 200 до 600. У перспективі їх планується довести до тисячі. До того ж українські парашутні системи легше на 5 кілограмів.
 Парашутна система „Барс” має ресурс у 1000 застосувань, а термін служби – 10 років. Льотно-технічні характеристики її майже такі ж, як у американських аналогів. Система „Барс” вирізняється кращими аеродинамічними якостями, легкістю управління і точністю приземлення. Парашут цієї системи стійкий у повітряних потоках і добре керований при горизонтальному русі.
Незмінний учасник всіх дослідних стрибків старший парашутист-випробувач підполковник Ігор Сила зазначив, що протягом експериментальних стрибків з новими парашутними системами позаштатних ситуацій, тим більше травм чи ушкоджень, не виникало. Реальним стрибкам передували наземні тренування, викидання з літака на парашутах манекенів вагою до 150 кілограмів.
“Порівняно з російськими парашутними системами наші розробки коштують у півтора-два рази дешевше, а проти американських вони дешевші майже в п’ять разів, – підкреслив підполковник Ігор Сила. – Так, ціна „Барса” становить близько 1500 євро, американського аналога – близько 6000 євро. „Скаут” коштує 1000 доларів, його закордонний аналог удвічі дорожче.
 На початку грудня 2006 року планується направити перші 30 нових парашутних систем в авіаційні та аеромобільні підрозділи ЗС України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ