Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині завершився чемпіонат України з важкої атлетики

Впродовж, 11 – 16 вересня, у Львові відбувся Чемпіонат України серед чоловіків та жінок з важкої атлетики. У результаті командної боротьби важкоатлети Львівщини стали віце-чемпіонами серед 20 команд чоловіків, набравши 1342,5 очок, повідомили в Управлінні фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації.

Переможцями стали важкоатлети Харківської області із сумою 1427,5 очок. Третіми представники Хмельниччини із результатом 1250 очок. Команда жінок фінішувала на 12 позиції з 22 команд України.

В особистій першості найкращим виявився виступ капітана команди Володимира Гози, який переміг у ваговій категорії до 96 кг із результатом 167 кг у ривку та 200 кг у поштовху. Також Жидачівський богатир встановив 3 нових рекорди України серед молоді до 23 років. Дуже видовищним також виявився виступ Павла Закашевського у тій самій ваговій категорії. Павло поступився лише 3-ма кілограмами Володимиру Гозі та посів другу сходинку.

Вдало також виступив 16-річний важкоатлет Богдан Гоза, який склав гідну конкуренцію набагато старшим та титулованішим суперникам у ваговій категорії до 102 кг. Молодший з братів Гозів, Богдан зміг вибороти бронзові нагороди, поступившись лише Чумаку Дмитру та Реві Костянтину, які є призерами та переможцями міжнародних змагань найвищого рангу.

За крок до п’єдисталу зупинилися Діана Нагорнюк у ваговій категорії до 81 кг серед жінок та Віталій Олевич у ваговій категорії до 81 кг серед чоловіків.

Також за проектом нових нормативів 5 наших важкоатлетів (Васьків І., Константинова С., Котельчук В., Терлак В. та Клецко Д.) вперше виконали норматив майстра спорту України. Але на наступному старті нашим важкоатлетам буде необхідно підтвердити свою кваліфікацію.

Технічні результати чоловіків команди Львівської області:

Гоза Володимир – 1 місце у ваговій категорії до 96 кг (тренери: Гентош А., Гентош В.) СДЮШОР-1 МОН, м. Жидачів.

Закашевський Павло – 2 місце у ваговій категорії до 96 кг (тренери: Плюта В., Кінарьов В., Тузяк С.). КДЮСШ «Атлет» ФСТ Динамо, м. Львів.

Гоза Богдан – 3 місце у ваговій категорії до 102 кг (тренери: Гентош А., Гентош В.) СДЮШОР-1 МОН, м. Жидачів.

Олевич Віталій – 4 місце у ваговій категорії до 81 кг (тренери: Гентош А., Гентош В.) СДЮШОР-1 МОН, м. Жидачів.

Котельчук Володимир – 5 місце у ваговій категорії до 55 кг (тренери: Гентош А., Гентош В., Косів О.) СДЮШОР-1 МОН, м. Жидачів.

Клюшник Богдан – 6 місце у ваговій категорії до 102 кг (тренери: Бутенко Ю., Рекша В.) ЛДЮСШ «Енергетик» ФСТ Спартак, м. Львів.

Пелех Олександр – 8 місце у ваговій категорії до 55 кг (тренер: Лишега Ю.) СДЮСШОР «Богатир» ФСТ Колос, м. Жидачів.

Ковальчук Андрій – 6 місце у ваговій категорії до 67 кг (тренер: Єсін С.) СДЮСШОР «Богатир» ФСТ Колос, м. Жидачів.

Гринчук Юрій – 6 місце у ваговій категорії до 73 кг (тренери: Рекша В., Юркевич Г.) ЛДЮСШ «Енергетик» ФСТ Спартак, м. Львів.

Махмудов Олег – 10 місце у ваговій категорії до 73 кг (тренер: Єсін С.) СДЮСШОР «Богатир» ФСТ Колос, м. Жидачів.

Горідько Анатолій – 10 місце у ваговій категорії до 81 кг (тренери: Плюта В., Кінарьов В., Тузяк С.). КДЮСШ «Атлет» ФСТ Динамо, м. Львів.

Терлак Віталій – 7 місце у ваговій категорії до 89 кг (тренери: Гентош А., Гентош В., Косів О.) ЛДЮСШ «Енергетик» ФСТ Спартак, м. Жидачів.

Клецко Дмитро – 9 місце у ваговій категорії до 89 кг (тренери: Плюта В., Кінарьов В., Тузяк С.). КДЮСШ «Атлет» ФСТ Динамо, м. Львів.

Технічні результати жінок команди Львівської області:

Нагорнюк Діана – 4 місце у ваговій категорії до 81 кг (тренери: Товстоног О., Гентош А., Кононенко В.) СДЮСШОР «Богатир» ФСТ Колос, м. Львів.

Заяць Ольга – 5 місце у ваговій категорії до 49 кг (тренери: Товстоног О., Гентош А., Кононенко В.) СДЮСШОР «Богатир» ФСТ Колос, м. Львів.

Константинова Софія – 6 місце у ваговій категорії до 64 кг (тренери: Товстоног О., Кононенко В.) СДЮСШОР «Богатир» ФСТ Колос, м. Львів.

Васьків Ірина – 9 місце у ваговій категорії до 59 кг (тренери: Рекша В., Клюшник Б., Юркевич Г.) ЛДЮСШ «Енергетик» ФСТ Спартак, м. Львів.

Петрук Ярина – 12 місце у ваговій категорії до 49 кг (тренер: Товстоног О.) КДЮСШ «ім. Кутенка» ЗСУ, м. Львів.

Малявська Тетяна – 14 місце у ваговій категорії до 59 кг (тренер: Товстоног О.) КДЮСШ «ім. Кутенка» ЗСУ, м. Львів.

Гринчук Вікторія – 20 місце у ваговій категорії до 55 кг (тренер: Рекша В.) ЛДЮСШ «Енергетик» ФСТ Спартак, м. Львів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ