Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Львівщині завершився фінал спортивних ігор серед учнів закладів профтехосвіти “Козацька наснага”

В межах відзначення Дня захисників і захисниць України Львівщина прийняла фінальні змагання Всеукраїнських спортивних ігор серед учнів закладів професійно-технічної освіти “Козацька наснага”.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Упродовж 4 днів жовтня майже 100 учнів, що представляли команди 9 регіонів України визначали кращих у армспорті, підтягуванні у висі, поштовху гир, підніманні козака, боротьбі на поясах, метанні довбні, естафетах “Герць козацьких джур” та втечі полоненого з неволі. Окрім господарів змагань позмагатись до Львова приїхали збірні команди професійно-технічних навчальних закладів Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької областей та м. Києва.

У чотирьох з дев’яти видів програми комплексних змагань львів’яни вибороли медалі. Золоті нагороди здобули Тарас Козак, Олег Матвієнко та Маркіян Афанасєвков у дисципліні “підтягування у висі”. Срібні нагороди у двох легкоатлетичних естафетах та у змаганнях із “піднімання козака” вибороли усі представники збірної команди декількох закладів професійної освіти: Львівського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту, Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва, Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу, Львівського професійного коледжу готельно-ресторанного та туристичного сервісу, Вищого професійного училища № 20, Львівського вищого професійного училища інформаційно-комп’ютерних технологій та КЗ ЛОР “ПТУ-інтернат професійної реабілітації учнів інвалідів”.

У комплексному заліку львів’янам не вистачило 8 балів, щоб повторити результат 2019 року та стати третіми, - з 38 балами команда Львівщини посіла п’яте загальнокомандне місце. Головний кубок і золоті медалі поїхали до Вінницької області, а друге і третє місце посіли команди відповідно Черкаської та Хмельницької областей. Змагання відбувались у трьох локаціях – Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності, спортивному комплексі Національного університету “Львівська політехніка”, а також Львівському вищому професійному училищі дизайну та будівництва, де було проведено заключні види змагань та церемонію нагородження переможців і призерів.

Зазначимо, що перебуваючи у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності учасники не лише позмагались та були присутні на урочистому відкритті, але й ознайомились із сучасними техніками рятування та правилами поведінки під час надзвичайних ситуацій.

“Карантинні обмеження та поступовий перехід регіонів до “помаранчевого” рівня епіднебезпеки зменшив число охочих взяти участь у фінальних змаганнях, адже попередні заявки до участі у змаганнях подали 17 регіонів, але майже половина не приїхали. Не зважаючи на це, захід відбувався на високому організаційному рівні із дотриманням постанови Головного державного санітарного лікаря України щодо протиепідемічних заходів під час проведення спортивних змагань на період карантину. Перед початком змагань коштом організаторів було забезпечене експрес-тестування на визначення антигену до вірусу COVID-19 усіх учасників та суддів,” – прокоментував підсумки проведення змагань голова оргкомітету Анатолій Ігнатович.

Нагадаємо, що змагання “Козацька наснага” організовуються Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України щорічно відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 29.02.2016 №194, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України від 16.05.2016 за №721/28851.

Цьогоріч для проведення фіналу вдруге було обрано Львівську область, а організацію доручено Львівському обласному відділенню Комітету з фізичноговиховання та спорту Міністерства освіти і науки України та департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ