Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині завершився перший етап підготовки до навчань «Репід Трайдент – 2014»

У п’ятницю, 31 січня, на Львівщині підбито підсумки початкової конференції з підготовки до проведення українсько-американського тактичного навчання «Репід Трайдент – 2014». Нагадаємо, що військове навчання із залученням представників багатьох країн планується провести у період з 14 до 25 липня поточного року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, що розташований у Яворівському районі, Львівської області, повідомили у Регіональному медіа-центрі МО України (м. Львів).

Понад 50 представників армій восьми країн упродовж тижня обговорювали умови проведення цього заходу міжнародного військового співробітництва. Його учасники, працюючи у секціях, здійснювали розробку керівних документів та загального плану навчання. Керівник делегації командування Сухопутних військ ЗС США у Європі пан Скотт Конерс наголосив, що за час конференції представники українського війська продемонстрували уміння працювати у команді разом з іноземними колегами. Зокрема, він відзначив, що військовослужбовці ЗС України добре обізнані щодо стандартів планування та розробки необхідної документації, а також принципів роботи штабів за системою армій країн Північноатлантичного альянсу. Він підкреслив, що завдяки професійній роботі усіх учасників заходу, особливих труднощів у роботі конференції не виникало.

Задоволений роботою підлеглих й співкерівник навчання з української сторони тимчасово виконуючий обов’язки першого заступника командувача Оперативного командування «Північ» полковник Юрій Оніщук.  З його слів, залучені до планування українські військовослужбовці мають практичний досвід участі у миротворчих місіях, або пройшли навчання на відповідних курсах підготовки фахівців багатонаціональних штабів. Фактично, ефективну роботу було розпочато вже із першого дня планування. Тож, наприкінці конференції, вже можна говорити щодо просування за основними напрямками діяльності. Зокрема, підготовлено проект головного плану навчання. Звичайно, під час наступних конференцій у нього вноситимуться корективи і доповнення. Вже можна сказати, що основною подією навчань стане оцінювання другого рівня експертами НАТО  декількох підрозділів ОК «Північ» на предмет  взаємосумісності з підрозділами армій інших країн. У разі здобуття позитивної оцінки українськими військовослужбовцями це означатиме, що у найближчі три роки ці підрозділи зможуть виконувати миротворчі завдання у складі Сил швидкого реагування Північноатлантичного альянсу. Узгоджуватиметься також й кількість  учасників «Репід Трайдент - 2014». Поки що, заявки на участь у навчанні подали вісім країн. Орієнтовна кількість  залученого особового складу сягатиме близько тисячі осіб. Слід додати, що у програмі навчання «Репід Трайдент-2014» розглядається можливість проведення відпрацювання парашутного десанту з літаків військово-транспортної авіації та вертольотів.

Головна конференція із планування українсько-американського тактичного навчання «Репід Трайдент – 2014» відбудеться на Львівщині у березні поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ