Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Львівщині згоріла сторічна церква

Учора, 7 січня о 13:21 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в церкві «Введення в Храм Пресвятої Богородиці» УПЦ Київського патріархату в селі Верхнє Турківського району. Будівля церкви дерев’яна, висотою 23 м, крита бляхою розміром 30×15 м. Святиня побудована у 1913 році, пам’яткою архітектури не є, повідлммла прес-служба ДСНС у Львівській області.

Пильні мешканці помітили дим із храму й одразу викликали на допомогу вогнеборців. До приїзду рятувальників парафіяни намагалися самотужки спільними зусиллями загасити пожежу. Полум’я інтенсивно поширилося дерев’яними конструкціями будівлі та перекинулося на дерев’яну дзвіницю, розташовану поруч.

О 14:44 вогнеборці повністю ліквідували займання та врятували дзвіницю від повного знищення вогнем. Внаслідок пожежі храм згорів дотла. Окрім цього, пошкоджено дерев’яну стіну дзвіниці, обшиту пластиковою вагонкою на площі 35 кв.м.

До ліквідації пожежі залучили 14 рятувальників та 5 одиниць спецтехніки.

Внаслідок події ніхто не постраждав. Причина займання встановлюється.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до всіх священнослужителів, представників церковних громад та віруючих з приводу великої стурбованості станом протипожежного захисту релігійних споруд. Як показує практика, нерідко від необережного поводження з вогнем пожежі спалахують і у Божих храмах. Тому ще і ще раз звертаємося до Вас із проханням бути більш пильними і уважними при користуванні відкритим вогнем під час проведення служб. Не слід залишати у церквах непогашені свічки після завершення богослужінь.

Вкрай обережними необхідно бути і з різноманітними електричними гірляндами, якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Використання різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі! Тому рятувальники ДСНС радять після завершення богослужінь повністю знеструмлювати будівлі церков та храмів.

Пам’ятайте, що лише спільними зусиллями нам вдасться врятувати від руйнівної сили вогню велику культурну та історичну спадщину наших предків, якою являються Божі храми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ