Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

На Львівщині знайшли спосіб дешево "видати" історичні книги

Історичні книги, які видає львівський Інститут українознавства, зможуть стати доступними в мережі Інтернет. Таку думку висловив сьогодні, 24 січня, голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської облради Орест Шейка.

До таких рішень депутатів спонукає брак коштів на підтримку книговидання в Бюджету львівської області.

«До нас часто звертаються різні громадські організації з проханням допомогти видати ту чи іншу книгу. Зазвичай ми допомагаємо, але цього року ми замислились: коли грубезна книжка розповсюджується тільки в нашому колі, чи приносить це бажаний результаті?

Цього року спільно з Миколою Литвином – в.о. директора Інституту українознавства, ми вирішили вкладати кошти в підготовку видань, але не в поліграфічні витрати. Тобто ми будемо розміщувати книги (історичні документи, мемуари) на сайті Інституту українознавства. Таким чином книга буде доступнішою. Знайти її зможе кожен, хто зацікавиться тим чи іншим питанням. До того ж, книгу можна коментувати, тож виникає діалог між читачами та автором», - ділиться планами на 2011 рік г Орест Шейка.

Нагадаємо, на підтримку книговидання в бюджеті Львівської області на 2011 рік передбачено 700 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ