Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині зніматимуть кінострічку про Митрополита Андрея Шептицького

Наприкінці серпня на Львівщині розпочнуть зйомки нового українського художнього фільму «Владика Андрей» — повідомляє прес-служба Львівської ОДА. Сюжет цього фільму присвячений постаті Митрополита Андрея Шептицького. Вже написано сценарій стрічки, а для її зйомок оглядаються такі об’єкти, як Палац Потоцьких, Жовківський, Унівський та Крехівський монастирі.
18 травня режисер стрічки, заслужений діяч мистецтв України Олесь Янчук, відомий львів’янам за роботою над фільмами «Залізна сотня», «Голод-33» та «Нескорений», зістрівся із заступником голови Львівської ОДА Тарасом Батенком, щоб обговорити зйомку нового фільму.
За словами режисера фільму «Владика Андрей», окрім повнометражного художнього фільму, буде зроблено теж кількасерійний варіант для перегляду на телебаченні.
«На сьогодні триває пошук акторів, робляться проби на головну роль, – повідомив Олесь Янчук. – У Львові є багато хороших акторів, котрі будуть залучені до цього проекту. Це фільм про віру, зраду, честь, гідність та любов».
Бюджет фільму становитиме близько 10 млн грн, 80 відсотків цих коштів буде профінансовано за рахунок Державного бюджету. Заступник голови облдержадміністрації Тарас Батенко запевнив режисера фільму, що Львівська облдержадміністрація всіляко долучиться до фінансування цього проекту та пошуку спонсорів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ