Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині зростає захворюваність на туберкульоз серед дітей

На Львівщині зростає кількість випадків захворювання на туберкульоз серед дітей. Торік захворюваність досягла 6,9 випадків на 100 тис. дитячого населення. Про це розповіла сьогодні, 2 березня, заступник начальника головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Ірина Микичак.

 

За її словами, показник захворюваності у 2008 році становив 4,5 випадків на 100 тис. дитячого населення. «В абсолютних цифрах ця кількість здається незначною, але важливим є стан здоров’я кожної дитини,і збільшення навіть на одну дитину – це серйозно», - додала Ірина Микичак.

 

Також вона зазначила, що збільшення захворюваності провокує відмова батьків вакцинувати дітей, виправдовуючи це небезпекою, про яку останнім часом багато говорять, та звичайно пізньою діагностикою.

 

Додамо, що пік захворюваності на туберкульоз серед дітей у Львівській області припав на 1998 рік, тоді було 11,3 випадки на 100 тис. дитячого населення. У наступні роки відмічалась тенденція до зниження захворюваності.

 

Нагадаємо, як повідомили під час підсумкової колегії ГУОЗ ЛОДА, на Львівщині спостерігається загальне зростання захворюваності на активний туберкульоз (73,6 на 100 тисяч нас. проти 71,9 у 2008 році); збільшення кількості випадків ВІЛ/СНІД-асоційованого туберкульозу (45 випадків проти 41 у 2008 році). Водночас, повідомили на колегії, зменшився і показник охоплення дорослого населення флюорографічними обстеженнями – 439,1 на 1 000 населення проти 443,7 у 2008 році. Позитивними зрушеннями у боротьбі з туберкульозом можна вважати: зниження питомої ваги деструктивного туберкульозу серед вперше виявлених хворих; зменшення захворюваності дітей підліткового віку; стабільне зниження смертності від туберкульозу, збільшення кількості мікроскопічних досліджень на туберкульоз тощо.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ