Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині зростають обсяги незаконного обігу наркотиків

На Львівщині все актуальнішою стає проблема незаконного обігу наркотиків. Про це, зокрема, свідчить і те, що з листопада 2005 року замість відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків в УМВС України у Львівській області діє управління.
До того ж, підвищилися й темпи розвитку епідемії наркоманії. Якщо 2000 року на обліку в міліції перебувало трохи більше 500 осіб, причетних до незаконного обігу наркотиків. Цього річ їх вже 3630.  Те, що міліція не в силах оперативно реагувати на всі злочинні прояви у цій галузі, підтвердив сьогодні, 26 червня,  під час прес-конференції начальник УБНОН УМВС України у Львівській області полковник Василь Возняк: «Львівщина – осередок транзиту наркотичних засобів. Через нашу область вони йдуть з Одеси в Європу. Крім того, з таких країн як Німеччина, Польща, Румунія, Голландія їх переправляють на територію України». За його словами, сума обігу наркотиків по області становить близько півмільйона доларів за рік.
Від початку 2006 року на Львівщині викрито 919 наркозлочинів, порушено 513 кримінальних справ, ліквідовано 3 міжнародних та 8 міжрегіональних каналів, 1 підпільну нарколабораторію та 28 наркопритонів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ