Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщиніи відзначать День Соборності

Цьогорічні заходи до Дня Соборності України у нашій області відбуватимуться під загальним гаслом «Єдина і неподільна Україна», - про це повідомив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Дмитро Посипанко, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Сьогодні голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про заходи з відзначення Дня Соборності України, згідно з яким передбачено проведення у всіх храмах області Молитви за Україну, а також урочистостей у закладах освіти та культури”, - розповів Д. Посипанко.

Так, за його словами, Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді проведе майстер-класи з виготовлення національної символіки; Львівська обласна універсальна наукова бібліотека організовує книжкові виставки «Держава не твориться в будуччині, держава будується нині», «У пошуках омріяної України».

Окрім того, Львівська обласна бібліотека для юнацтва забезпечить проведення книжково-ілюстративної експозиції «Від Соборності України до соборності наших душ», Львівська обласна бібліотека для дітей проводить заняття майстерні дитячої ілюстрації «Мальована книга» Ольги Баклан «Малюємо майбутнє країни» тощо.

“У загальноосвітніх закладах області буде проведено відкритий урок на тему «Єдина і неподільна Україна». Державний архів Львівської області експонуватиме виставку архівних документів та фотоматеріалів, присвячених знаковим подіям і визначним постатям Української революції 1917-1921 років”, - сказав Д. Посипанко.

Також, як зазначив Дмитро Посипанко, у 2015 році серед учнів молодших класів загальноосвітніх шкіл буде започатковано конкурс малюнків «Моя Україна», присвячений відзначенню державних свят і пам’ятних подій у області, який завершиться у День Конституції України. Кращі дитячі роботи стануть основою для виготовлення соціальної реклами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ