Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

На Львівщину чекає напружений бюджетний рік: грошей не вистачає навіть на ті мізерні зарплати

Сьогодні, 3 січня, у Львівській обласній раді відбулося засідання Асоціації місцевих рад "Ради Львівщини". У порядку денному було одне питання – координація дій під час формування місцевих бюджетів на цей рік.

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зазначив, що бюджетні сесії в районах сесії заплановані на 10,11,12 січня, а в кількох районах – 5 січня. «Нині в обласній раді тривають бюджетні слухання, відбуваються засідання постійних комісій. Завтра, 4 січня, заплановане засідання комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності, де мали б прийняти остаточне рішення щодо бюджету на 2012 рік. Також тривають відповідно консультації у депутатських фракціях Львівської обласної ради»,– повідомив голова Львівської обласної ради.

За його словами, опісля цього головам районних рад та міським головам нададуть рекомендації, що будуть цікавими та важливими для місцевих бюджетів. Відповідно, Олег Панькевич попросив районних колег у бюджетному процесі не бігти попереду обласної ради. 

Олег Панькевич наголосив на потребі скоординувати дії під час бюджетного процесу. Зокрема, щодо коштів на програми, як діяли протягом 2011 року, а саме, щоб у районних бюджетах було передбачено співфінансування цих програм, аби відсоток їх виконання був вищим. Йдеться насамперед про програму мікропроектів для місцевих громад.

За словами заступника голови Мостиської районної ради Володимира Горбаця, в першу чергу слід передбачити кошти заробітну плату. Для місцевого самоврядування Мостиського району контрольна цифра4 млн грн, а потрібно 8 млн грн., для сфери культури потрібно 9,5 млн грн, а заплановано лише 8,4 млн грн. «А це вже недофінансування заробітної плати», – бідкавсяВолодимир Горбацьо. «Є райони, які мають своє виробництво, в них краща дохідна частина. У Мостиському районі нема великих підприємств, фабрик і заводів, тому чекаємо на дотації вирівнювання»,– зазначив він.

«Хочемо прийняти бюджет якнайскоріше, але не можемо його прийняти, не аналізуючи. До цього закликаємо і районні та міські ради»,– наголосив Олег Панькевич.

«Ми маємо бути з людьми і будемо. Слід відстоювати наші інтереси. Не будемо погоджуватися на необдумані скорочення у бюджетній сфері»,– додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ