Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщину чекає революція у сфері пасажирських перевезень

Заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак обговорила стан пасажирських перевезень із громадами 17 районів Львівщини. Вчора, 10 березня про це йшлося на зустрічах із жителями Самбірського, Старосамбірського та Турківського районів. Проблеми з перевезеннями людей практично схожі у всіх районах.

Перевізники зривають рейси на встановлених маршрутах, не зупиняються на прохання пільговиків та вимагають від них плату за проїзд. Зокрема, йшлося про школярів. Залишається проблемою доїзд бусів до кінцевих зупинок. Відсутність маршруток у вихідні та святкові дні. Незручний графік роботи маршруток. Відсутність сполучення із віддаленими селами і ряд інших.

Такий стан справ Ірина Гримак пояснила тим, що свого часу перевізники хаотично створили велику кількість маршрутів, "ледь не до кожної хати", а тепер – через відсутність належної кількості пасажирів – не хочуть їх обслуговувати.

За словами І.Гримак, у Львівській ОДА розрізняють внутрішньорайонні та міжрайонні перевезення. Відтак, потрібно налагодити прийнятний доїзд мешканців до райцентрів, а відтак – між районами та до Львова. З цією метою буде створена повноцінна диспетчерська служба, яка в режимі онлайн стежитиме за перебуванням бусів на маршрутах. Уже сьогодні із 4 тисяч маршруток  1 тисяча обладнана відповідними пристроями, а ще 500 – в процесі обладнання.

Також, з 1 квітня перевізники будуть погоджувати графіки перевезення із головами сільських і міських рад. Наприкінці кожного місяця голови рад будуть підписувати акти виконаних робіт перевізниками. Голови рад матимуть можливість вимагати належного технічного та естетичного стану маршрутки, відповідного вигляду та поведінки водія, наявності належної інформації про маршрут .

Зокрема, на видному місці має бути інформація назви фірми-перевізника, графік руху, пільгові категорії пасажирів, тарифи на проїзд тощо. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ