Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Львівщину із зони АТО повернулися військовослужбовці 24-ї бригади

Вчора ввечері, 15 листопада, на залізничну станцію Яворів із зони АТО спеціальним потягом повернулися додому більше двохсот військовослужбовців 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького, які останніх два місяці виконували бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції, повідомив підполковник Вадим Бакай,Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).

«Герої! Слава Україні! Україна понад усе!» — такими, вже сталими для українців гаслами, зустріла перших пасажирів незвичного рейсу громада районного центру, родичі та бойові побратими військовослужбовців. Сльози радості, міцні обійми та шалені емоції переповнювали всіх: і хлопців, що повернулися, і зустрічаючих. А незвичність цього рейсу полягає у тому, що останній раз старенька яворівська станція, збудована ще за часів Австро-Угорщини і вік якої налічує вже 111 років, пасажирів обслуговувала аж у 1967 році.

Стомлені боями, численними обстрілами та подолавши майже дві тисячі кілометрів «залізняки» у перші хвилини перебування у ріднім краї виглядали дещо схвильованими, адже на таку теплу та патріотичну зустріч не очікували. Активісти яворівської громади подарували їм квіти та пригостили домашньою випічкою та іншими смаколиками, а полотнища Державного прапору України лише додали яскравих фарб до цього незвичного осіннього вечора.

Хлопці, які повернулися, розповіли, що мандрівка залізничним транспортом була тривалою, адже їхні 4 вагони рухалися повільно у складі різних составів, але серця воїнів зігрівалися думкою про майбутню зустріч із родиною.

Як пояснив тимчасово виконуючий обов’язки командира 24-ї окремої механізованої бригади підполковник Денис Сохатський, цього дня із зони проведення АТО прибула перша частина батальйонної тактичної групи. Днями додому повернуться решта військовослужбовців цього підрозділу. Далі їх чекає нетривала відпустка, після якої «залізняки» повернуться у бригаду і розпочнуть підготовку до виконання нових армійських завдань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ