Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщини судитимуть банду, яка вчинила 10 нападів на житло львів’ян

Прокуратура Львівської області скерувала до суду кримінальну справу стосовно учасників банди, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Під час розслідування вказаної справи з’ясовано, що до складу організованого озброєного злочинного угрупування входило 5 осіб, які упродовж 2009-2011 років, ретельно плануючи свої дії, вчинили 10 нападів із застосуванням вогнепальної зброї на житло мешканців Львівщини та ряд інших умисних злочинів.

Учасники банди, з метою вивідати у потерпілих місця зберігання грошей та цінних речей, погрожували та застосовували насильство, при цьому використовуючи спеціально заготовані засоби, які полегшували вчинення нападів (маски, рукавиці, клейку стрічку, пластикові хомути для зв’язування, а також підручні засоби - праски, чайники з кип’ятком тощо).

Жорстоке фізичне і психологічне насильство (нападники погрожували вбити їх рідних) призводило до того, що потерпілі віддавали усі свої цінності.

Як наслідок, сума збитків, завданих злочинцями, сягнула понад 1 мільйон 900 тисяч гривень.

На даний час, управлінням нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими установами, що ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівської області кримінальну справу за ст.187 ч.4, 185 ч.4, 263 ч.1, 309 ч.3, 209 ч.1, ст.257 КК України з обвинувальним висновком скеровано до суду.

Усі учасники банди перебувають під вартою.

В ході слідства, з метою можливого відшкодування та конфіскації майна, накладено арешт на вилучені в обвинувачених цінності та автомобілі.

Нагадаємо, відповідно до законодавства України, за вказані злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ