Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівській залізниці працівникам зробили щеплення від грипу

Львівська залізниця однією з перших в Україні завершила щорічну програму імунізації працівників магістралі проти грипу. Протягом ось уже п’яти років на підприємстві проводять широку імунізацію і епідеміологічна ефективність проведення профілактичних щеплень проти сезонного грипу доведена і становила 99,9%, повідомили у прес-центрі ДТГО «Львівська залізниця».

За словами начальника медичної служби Львівської залізниці Володимира Янчинського, цього року для проведення щеплень магістраль закупила 7 000 доз вакцин «Інфлувак» (Нідерланди) та «Ваксигрип» (Франція) на загальну суму понад півмільйона гривень. Саме ці препарати були рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Міністерством охорони здоров’я України. Уже сьогодні проведено щеплення тим працівникам залізниці, чия робота безпосередньо пов’язана з безпекою руху поїздів, обслуговуванням пасажирів. Це насамперед особи з “групи ризику”, які через виробничу потребу найбільше контактують із можливими хворими: члени локомотивних бригад, провідники пасажирських вагонів та приміських поїздів, працівники вокзалів, у тому числі квиткові касири, станційні працівники (складачі вагонів), ревізори, працівники апарату управління, медичні працівники. 

«Оскільки епідемію грипу в Україні очікують в останній декаді листопада – на початку грудня, то у залізничників до цього часу вже виробиться імунітет до цієї інфекційної хвороби», – наголосив начальник медичної служби. Він також розповів, що на сьогодні, за результатами щотижневого моніторингу, рівень захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції, зокрема грип, по залізниці відповідає сезонному і не перевищує розрахунковий епідемічний поріг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ