Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівській залізниці у 2009 році попередили 206 крадіжок вантажів та майна

Протягом 2009 року для боротьби з розкрадачами вантажів та майна залізниці на Львівській магістралі було створено дев’ять спеціалізованих груп, у яких задіяли 115 осіб (40 працівників транспортної міліції та 75 бійців воєнізованої охорони). Бригади попередили 206 спроб крадіжок майна та вантажів на загальну суму 293, 5 тис. грн, – повідомили в ДТГО «Львівська залізниця».

 

У цих незаконних діях брали участь 237 розкрадачів, яких бійці знешкодили та затримали. До злочинної уваги крадіїв потрапляли елементи рухомого складу залізниці (36 випадків спроб крадіжки на загальну суму 16,4 тис.грн.), засоби сигналізації та зв’язку (34 випадки на загальну суму 124, 28 тис.грн.), паливно-мастильні матеріали, матеріали енергозабезпечення, матеріали верхньої будови колії та інше майно. Для виявлення порушень та недопущення розкрадання рухомого складу, обладнання та майна залізниці наряди воєнізованої охорони спільно з працівниками транспортної міліції та іншими причетними службами у минулому році здійснили 237 перевірок пунктів прийому металобрухту і на семи пунктах зафіксували такі порушення (знайдено деталі майна залізниці).

 

Залізничники вкотре звертаються до громадян з вимогою дотримуватися чинного законодавства України, берегти державне майно, але насамперед берегти життя та здоров’я співгромадян, адже на залізниці мова йде про те, що викрадення навіть найменшого елемента колії, стрілки, дроту чи освітлювального приладу несе пряму загрозу життю людей, які працюють на об’єктах залізничної інфраструктури чи користуються послугами магістралі. Вартість зданого на метал болта обраховується не у гривнях, а у кількості збережених людських життів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ