Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівській залізниці вандали завдали шкоди на 800 тис. грн

Від початку 2015 року залізничники Львівської магістралі зафіксували 33 випадки розукомплектування рухомого складу приміських пасажирських перевезень. Загальна сума збитків від таких дій – понад 766,3 тисяч гривень, повідомили у прес-центрі Львівської залізниці.

Серед усіх випадків третина – це пошкодження та крадіжки обладнання з рухомого складу приміських поїздів. Також від початку року хулігани розбили 12 вікон у потягах та 10 разів обмальовували фарбами кузови вагонів.

«Зношеність рухомого складу приміських електро- та дизель-поїздів на Львівській залізниці складає понад 98%. Ми всіма наявними силами і ресурсами намагаємось підтримувати їх у належному стані, незважаючи на хронічне недофінансування, невідшкодування органами місцевого самоврядування коштів за перевезення пільговиків, ситуацію з безквитковими пасажирами. Хочу наголосити, що такі акти вандалізму спричиняють матеріальні збитки не лише залізниці, але й пасажирам, адже ми змушені забирати вагони з маршрутів на проведення ремонту, а замінити їх іншими не маємо змоги», - зазначив начальник служби приміських пасажирських перевезень Львівської магістралі Володимир Вороний.

Відтак, в умовах критичного зношення рухомого складу, різкого зростання цін на матеріали для проведення ремонту та екіпірування поїздів у приміському сполученні залізничники звертаються до громадян з наполегливим проханням чесно сплачувати за користування послугами залізничного транспорту, з повагою ставитись до рухомого складу та не псувати майно залізниці, а органи місцевого самоврядування – докласти усіх зусиль для належного відшкодування залізничникам визначених сум за перевезення пільговиків.

Додамо, у 2014 році залізничники Львівської магістралі фіксували 37 випадків пошкодження рухомого складу приміського парку, сума збитків складала 767,8 тис грн., у 2013 році – 23 випадки на суму 601,6 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ