Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівській залізниці вперше за 15 років почав курсувати новий дизель-потяг вітчизняного виробництва

Сьогодні, 15 січня, Львівська залізниця відправила у перший рейс з Івано-Франківська до Чернівців новий дизель-поїзд виробництва ПАТ Луганськтепловоз вартістю 41 млн грн.

Примітно, що це перший новий дизель-поїзд, який поповнив парк рухомого складу Львівської залізниці за 15 років.

"Ми давно чекали цього поїзда і замовили його ще позаминулого року, але вийшло так, що отримали його наприкінці року. Ми і далі будемо працювати з Луганськтепловозом", - повідомив начальник Львівської залізниці Богдан Піх.

Повідомляється, що дизель-поїзд складається з трьох вагонів третього класу, розрахований на 336 пасажирів, його конструктивна швидкість - 130 км/ год. На 100 км він споживає 100 л дизельного палива.

Піх зазначив, що для Коломойського вагонного депо, яке обслуговує Івано-Франківську і Чернівецьку області, необхідно закупити 8 нових дизель-поїздів замість тих, які працюють близько 40 років, а в цілому ЛЖД "необхідні десятки" нових дизель-поїздів.

Новий дизель-поїзд курсуватиме за напрямками Коломия-Чернівці, Коломия-Городенка, Коломия-Ворохта, Коломия-Заліщики та Коломия-Делятин.

Тим часом, як повідомили в Луганськтепловозі з посиланням на заступника начальника Львівської залізниці Мирона Дацка, львівська магістраль має найстаріший парк дизель-поїздів (знос - 90%), які забезпечують половину перевезень у приміському сполученні. У 2012 році було списано 5 дизель-поїздів, і потреба в них дуже гостра.

Раніше аналогічний дизель-поїзд Луганськтепловоз поставив Донецькій залізниці, який став п'ятим дизель-поїздом ДЕЛ виготовленим підприємством.

Нагадаємо, що в кінці позаминулого року Укрзалізниця повідомила, що домовилася з Трансмашхолдинг про придбання 300 вантажних електровозів протягом 2012-2016 років. Проект буде здійснений за кредитні кошти, надані російськими банками.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ