Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівській залізниці завершено ремонт та переобладнання санітарно-побутового корпусу

Фото Львівська залізниця
Фото Львівська залізниця
Фото Львівська залізниця
Фото Львівська залізниця
Фото Львівська залізниця
Фото Львівська залізниця
Фото Львівська залізниця
Фото Львівська залізниця
1/4
У регіональній філії "Львівська залізниця" завершено роботи з ремонту та переобладнання двоповерхової будівлі поблизу вокзалу у м. Чоп, що тривалий час не використовувалася у виробничому процесі, на санітарно-побутовий корпус для відпочинку працівників колійних бригад. Про це інформує пресцентр Львівської залізниці.

Новосілля святкують працівники п’яти околодків Ужгородської дистанції колії, які опікуються розгалуженим колійним розвитком Чопського вузла, що налічує понад 300 стрілочних переводів та 130 кілометрів колій, які з’єднують нашу державу пасажирським та вантажним сполученням із країнами Європейського Союзу.

Цей проєкт реалізовано з ініціативи керівництва Львівської регіональної філії для покращення умов праці залізничників, зокрема забезпечення належних умов побуту та відпочинку працівників колійного господарства Львівської магістралі зі Закарпаття та інших областей Західної України, що працюють вахтовим методом, забезпечуючи поточне утримання колії.

У комплексі будівельно-монтажних робіт будівельники провели ретельну перевірку технічного стану будинку, збудованого 70 років тому, що засвідчила потребу ґрунтовної реконструкції споруди. Тому розпочали роботи з підсилення базових конструкцій. Крім того, спеціалісти здійснили ревізію зовнішніх інженерних мереж, відремонтували та замінили пошкоджені комунікації, налагодили та випробували системи опалення, водо- та електропостачання, провели перепланування та побілку приміщень. У кімнатах відпочинку встелили нову підлогу, у душових кімнатах та вбиральнях виконали роботи з облицювання керамічною плиткою, повністю забезпечили приміщення новою сантехнікою, меблями та побутовою технікою. У житлових кімнатах встановлено сучасні телевізори, в кімнатах для приймання їжі функціонуватимуть електроплити, мікрохвильові печі та електрочайники. Їдальні споряджено наборами посуду та іншого кухонного приладдя, необхідного для приготування їжі та харчування. Крім того, одне з приміщень обладнали сучасною технікою для пральні. Загалом для колійників у санітарно-побутовому корпусі є 6 кімнат, що розраховані для комфортного проживання та відпочинку 21 залізничника.
     За словами керівника Ужгородської дистанції колії Петра Леончука, робота вахтовим методом із поточного утримання колії Чопського вузла триває уже кілька років і довела свою ефективність у цьому прикордонному регіоні. Зокрема на 7-му околотку, де гостро відчувався дефіцит кваліфікованих колійних кадрів, було сформовано дві вахтові колійні бригади по 6 осіб кожна на чолі з бригадирами та майстром. Наявність комфортного приміщення для тимчасового проживання та відпочинку колійників – хороший стимул продовжувати вдалий експеримент, тому вже незабаром планують перевести на вахтовий метод роботи ще два, а згодом і решту околотків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ