Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівський перинатальний центр потрібно знайти ще більше як 100 млн грн

Для того, щоб у Львові запрацював перинатальний центр, облраді необхідно знайти ще понад 100 мільйонів гривень. Про це сьогодні, 15 лютого, під час брифінгу у Львівській обласній раді заявив заступник голови обласної ради Володимир Гірняк.
Фото Гал-інфо.

За його словами, депутати зійшлися на тому, що єдиним джерелом  фінансування відновлення є приватизація обласного комунального майна.

«Перинатальний  центр – проблема нашої області №1. Працівники перинатального центру  вже два рази пікетували сесію обласної ради, я особисто виходив, і розмовляв із ними. Ми вели переговори і з урядом, і з Верховною радою України.  45 мільйонів гривень було виділено з державного бюджету на перинатальний центр, але цих коштів недостатньо для його запуску», - сказав Володимир Гірняк.

Водночас Володимир Гірняк зазначив, що цього року повинні реалізувати першу чергу об’єкту.

«Для першої черги, до тих 45 мільйонів, не вистачає ще як мінімум 40 мільйонів гривень. Частину коштів ми повинні забезпечити з обласного бюджету», - пояснив Володимир Гірняк.

За його словами, відповідне доручення дали управлінню комунальної власності ЛОР і профільній комісії.

«За тиждень ми маємо проаналізувати, які об’єкти в нас є, щоб ми могли публічно, прозоро їх відчужити, і частину коштів, або ж і всі, передати на перинатальний центр.

Мета  проста – до кінця цього року завершити хоча би першочергові роботи для того, аби він запрацював. Є три черги, остання вимагає ще 60 мільйонів гривень, які підуть на обладнання. Якщо ми виконаємо перші дві черги з реконструкції об’єкту цього року, то перинатальний центр вже зможе поступово починати свою роботу», - сказав Володимир Гірняк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ