Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Війна з Росією

На Личаківському цвинтарі тепер ховатимуть добровольців та волонтерів

Сьогодні, 8 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до положення про історико-культурний заповідник «Личаківський цвинтар». «За» проголосувало 45 депутатів, передає Гал-інфо.

Відтак, на Личаківському цвинтарі тепер безкоштовно ховатимуть дружин/чоловіків воїнів УПА, політв'язнів, репресованих. А також там передбачили поховання воїнів ЗСУ, працівників МВС, СБУ, добровольців та волонтерів, які загинули у бойових діях чи від поранень.

Згідно з проектом рішення без орендно-охоронної плати за послуги здійснюються:

  • Почесні поховання воїнів УПА, політв’язнів, репресованих, їх дружин на полях №№ 42, 67, 76, 86-а та у родинні гробівці і могили на інших полях.
  • Поховання військовослужбовців Збройних сил України,  працівників Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та інших структур, добровольців і волонтерів, які загинули або померли від поранень під час бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на полях № 67 та  № 76.
  • Поховання, перепоховання духовенства та ченців Чину святого Василія Великого Української греко-католицької Церкви на полі № 37 з правом будівництва каплиці з криптою“.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ