Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Личаківському цвинтарі з’явився електромобіль (ФОТО)

Від сьогодні у музею-заповіднику «Личаківський цвинтар» вводиться в експлуатацію екскурсійний електромобіль. Як повідомив директор «Личаківського цвинтаря» Ігор Гавришкевич, вже є затверджений порядок експлуатації та схема руху електромобіля. Схема складається з двох кіл – великого і малого, екскурсія здійснюватиметься залежно від бажання туристів. Ігор Гавришкевич також повідомив, що на схемі вказані обов’язкові місця зупинки електромобіля. До прикладу, це – могили Ігоря Білозіра, Григорія Чубая, Маркіяна Шашкевича, Івана Франка, Соломії Крушельницької, Володимира Івасюка та інших видатних людей, а також – Меморіал воїнів Української Галицької армії і поле почесних поховань.
Електромобіль виготовлений італійською фірмою, його місткість - 6 осіб разом з водієм, однак Ігор Гавришкевич зауважив, що в разі великого попиту, додатково буде замовлено причіп. Слід зазначити, що електромобіль вже випробуваний, і є достатньо потужним для додаткових навантажень, проходить на всі підйоми, які є на Личакові, а також може їздити під час ожеледиці.
«Електромобілем зможуть скористатися туристи, за оплату у розмірі 10 гривень за місце. Безкоштовно електромобілем зможуть їздити офіційні делегації та інваліди. Однак, це лише перший етап експлуатації електромобіля, надалі ми плануємо його озвучення – буде встановлена аудіотехніка та записана відповідна програма ведення екскурсій. Таким чином електромобіль виконуватиме функції екскурсовода для туристів. В планах також найновіший засіб доведення історичного матеріалу до туристів, який є в Європі, однак поки що я не буду оголошувати, який це засіб», - зазначив Ігор Гавришкевич.
За його словами, електромобіль коштує трохи більше 80 тисяч гривень і це вважається дешево за європейськими мірками.
Якщо з боку туристів не буде великого попиту на екскурсії, тоді електромобіль використовуватиметься для тих, хто хоче власним транспортом заїхати на територію цвинтаря. За словами Ігоря Гавришкевича, це буде економніше, оскільки дозвіл на в’їзд транспорту коштує 15 гривень, а електромобілем можна буде заїхати за 10 гривень.
















Підготувала Наталія КУЗЬО
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ