Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Личакові вшанували Ігоря Білозіра

Сьогодні, 24 березня, у Львові вшанували пам’ять українського співака та композитора Ігоря Білозіра. У його 55-й день народження на Личаківському цвинтарі зібралося близько сотні осіб. Це рідні, колеги та друзі відомого композитора. Про це повідомив керівник Львівського обласного осередку "Просвіти" Ярослав Пітко, – повідомила прес-служба ЛОО партії «За Україну!»

 

Вшанувати Білозіра приїхала «Просвіта» Радехівського району, обласна «Просвіта», також були сестра, мама композитора і співака, його близький товариш  Юрій Сухар.

 

«Вшанування відбулося досить скромно. Панахида, виступи рідних та колег, читання віршів на могилі. Але мене турбує ще й те, що минає 10 років, відколи  Білозір загинув, а влада досі не виконала жодної обіцянки.  У Львові так і не побудували  пам’ятника композитору, немає ні надгробника на його могилі, ні перейменованої вулиці Білозіра. Обіцянки так і залишилися лише обіцянками», - наголосив Ярослав Пітко.

 

Нагадаємо, Ігор Білозір – український композитор і виконавець, народний артист України, лідер ВІА "Ватра". Автор популярних пісень "Пшеничне перевесло", "Світлиця", "Від Бога", "Перший сніг", "Весільний марш", "Не сип, мила, скла".

 

Ігор Білозір помер 28 травня 2000 року внаслідок травм, після того, як у кафе "Цісарська кава" на проспекті Шевченка у Львові його побили. За вбивство були засуджені два мешканці Львова.

 

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ