Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Личакові вшанували пам’ять співака та композитора Ігоря Білозіра

Сьогодні, 28 травня, виповнюється 20-а річниця від дня смерті відомого українця, народного артиста України, лідера ВІА «Ватра» Ігоря Білозіра. З цієї нагоди на Личаківському кладовищі, де похований композитор, вшанували його пам'ять.
Фото: Львівська ОДА

Зокрема, представники влади, громадськість, родина та друзі композитора поклали квіти і лампадки до могили митця. Також було проведено чин панахиди.

«Ім’я Ігоря Білозіра знакове для України. Артист залишив після себе велику пісенну спадщину. Його творчість – це велике надбання для нас, в його піснях – наші одвічні цінності: любов до батьків, до Батьківщини», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Іван Собко.

Довідково:

Ігор Білозір народився 24 березня 1955 року в місті Радехові Львівської області. Навчався в Радехівській ЗОШ № 1. Перші музичні композиції І. Білозіра виконував шкільний вокально-інструментальний ансамбль, а перший професійний запис відбувся 1969 року на Львівському радіо в передачі «Мандрівний меридіан». Згодом переселився до Львова. Навчався у Львівському музично-педагогічному училищі та Львівській консерваторії. Стажувався в США та Канаді. З 1977 року - керівник ВІА «Ритми Карпат», а з 1979 року - художній керівник і соліст ВІА «Ватра» Львівської обласної філармонії. На жаль, 28 травня 2000 року Ігор Білозір помер внаслідок завданих травм. Похований у Львові на Личаківському кладовищі.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, сьогодні, 28 травня, на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ