Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

На матчі "Шахтар" - "Атланта" розгорнули банер "Італія звільни Віталія Марківа!"

На матчі Ліги чемпіонів "Шахтаря" з італійською "Атлантою" українські вболівальники розгорнули на центральній трибуні великий банер "Італія звільни Віталія Марківа!". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов.
Фото: Юрій Бутусов

"Просто зараз на матчі Ліги чемпіонів "Шахтаря" з італійською "Атлантою" українські вболівальники розгорнули на центральній трибуні великий банер "L Italia, libera Vitaliy! #FreeMarkiv-  "Італія звільни Віталія Марківа!". Україна обурена вироком італійського суду громадянину Італії і України, добровольцеві Нацгвардії Віталію Марківу. Його без жодних доказів італійський суд, за замовленням російських спецслужб, засудив до 24 років тюрми за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста Андрія Рокеллі. Рокеллі належав до банди терористів, його вбили під Слов’янськом у 2014 році. До його смерті Марків не був причетним. Свобода Марківу - це вимога справедливості, і бажання покінчити з ганебним впливом російських спецслужб на італійську судову владу. Україна ніколи не відмовиться від боротьби за свободу Віталія. Велике дякую всім, хто зробив і розвернув цей плакат на стадіоні!", - написав Бутусов.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що зустрілася в колонії з українським нацгвардійцем Віталієм Марківим, якого засудили в Італії до 24 років в’язниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ