Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На місця "партій-аутсайдерів" в Раді претендують мінімум 3 непарламентські сили, - політолог

Як мінімум три непарламентські політичні сили вже сьогодні наздоганяють депутатські партії і мають високі шанси зайняти місця тих, хто втратив довіру виборців. Про це сьогодні в коментарі журналістам заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, коментуючи оприлюднені напередодні результати соціологічних досліджень. Про це повідомила РБК-Україна.

За словами експерта, серед політсил, які вже тривалий час "дихають у потилицю" депутатським партіям, шанси на проходження до парламенту зберігають орієнтована на націоналістичний електорат "Свобода" (5,9%), "вічно перспективна" "Громадянська позиція" (5,9%) і партія господарників "Наш край" (3%).

"Разом з тим помітна маргіналізація "Відродження" і "Партії простих людей", які набирають близько 1% і майже не мають шансів потрапити у Верховну Раду", – підкреслив він.

Коментуючи результати опитування "Ваша думка: серпень 2016 року", Володимир Фесенко зазначив, що парламентські партії, крім "Народного фронту", поки утримують свої позиції, однак їх рейтинг (серед тих, хто визначився) 10-17% і постійно змінюється.

"Яскраво вираженого лідера немає, тому велике значення для формування майбутньої коаліції буде, яка з непарламентських партій пройде в парламент", – зазначив Фесенко.

Він звернув увагу, що "Хвиля" Міхеїла Саакашвілі має 3,9%, тоді як ще в квітні у його умовної партії було 10%. "Реальні рейтинги нових політичних сил можна оцінювати тільки через півроку-рік, коли виборці вже побачили справжні обличчя цих партій і результати їх діяльності", – підсумував Володимир Фесенко.

Моніторингове опитування "Ваша думка: серпень 2016 року" проводився Центром "Соціальний моніторинг" і Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України. Опитування проведено 11-16 серпня у всіх областях України, за винятком тимчасово окупованих територій Луганської і Донецької областей, АР Крим. Всього опитано 2016 респондентів.

rbc.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ