Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На міжнародній конференції підписали Львівську декларацію намірів щодо розвитку українських міст

14-15 листопада у Львові на міжнародній конференції «Інтегрований розвиток старої частини Львова, як успішний інструмент сталого міста» зібралися архітектори та спеціалісти з місто планування з цілої України, щоб обговорити разом з іноземними колегами з Німеччини, Польщі та Румунії нові виклики, що постали перед українськими містами, можливості їх подолання та перспективи розвитку. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Важливим результатом конференції стало підписання учасниками - мерами, їх заступниками, головними архітекторами міст - Львівської декларації намірів, у якій усі учасники відзначили потребу розвитку українських міст та готовність співпрацювати для їх розвитку.

Конференцію відвідали представники з близько 40 міст: обласних центрів України, історичних міст Львівської області. Під час конференції було представлено методику, якою послуговується Львів в проведенні політики розвитку міста: Інтегрована концепція розвитку.

«В західній Європі такі концепції дуже добре прижилися, адже вони охоплюють всі сфери життя міста, налагоджують їх співіснування, чітко вказують як на змістові та територіальні дефіцити, напр. якій з сфер бракує уваги, в якій частині міста потрібно докласти особливих зусиль. Крім того, такі концепції фіксують бачення розвитку міста на наступні 10 років. Це є важливим аспектом, оскільки місто цільово рухатиметься в чітко і наперед визначеному напрямку» - зазначила керівник спільного українсько-німецького проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», Іріс Ґляйхман.

«Конференція зібрала представників різних міст. Якщо ідеться про розвиток міста, то не має значення, чи воно старе та історичне, чи воно нове та індустріальне, ми тут розмовляємо про методику роботи», - зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.

Окрім презентацій Інтегрованої концепції розвитку старої частини міста Львова та комплексної стратегії розвитку міста, багато дискусій та запитань виникло після презентацій іноземного досвіду та донорських організацій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ