Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Міжнародному історичному таборі в Литві, який відбудеться у липні, львівські пластуни презентують проект-дослідження про геноцид в Україні

У Литві - в Клайпеді на березі Балтійського моря  з 3 по 9 липня відбуватиметься міжнародний історичний табір, організований Литовським центром  дослідження геноцидів. Туди запрошена делегація від Пласту. Про це повідомляє „Пластовий портал”.
 Делегація має складатися з 8 людей віком від 14 до 18 років та 1-2 керівників  і має підготувати дослідження про геноциди в Україні для представлення у таборі. Учасники повинні володіти англійською чи російською мовою.
Щодо проекту-дослідження, то «пластуни» готують його за підтримки  «Центру досліджень визвольного руху» та Київської організації «Меморіал». Проект розділений на кілька частин за періодами проходження хвилі геноциду по Україні. Про це “Гал-info” повідомив Тарас Гривул, керівник проекту дослідження геноциду в Україні.
Подібні табори організовувалися і раніше – було приблизно 100 з’їздів. Однак міжнародний історичний табір організовано вперше. Литовський центр досліджень геноциду, організатор табору, займається проведенням на державному рівні конкурсів серед школярів на кращі творчі доробки, малюнки тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ