Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На міжнародному турнірі з фехтування „Кубок Геракла” у Будапешті львів’янин Ростислав Герцик в змаганнях на рапірі посів друге місце

На міжнародному турнірі з фехтування „Кубок Геракла” у Будапешті, який є одним з етапів Кубка світу для молодих мушкетерів віком до 20-ти років, львів’янин Ростислав Герцик в змаганнях на рапірі посів друге місце.
Лише одного „уколу” забракло львівському фехтувальнику Ростиславу Герцику, аби в новому році з перемоги розпочати свої виступи на міжнародній арені. В Будапешті на міжнародному турнірі „Кубок Геракла”, який є чи не найпрестижнішим серед етапів юніорського Кубка світу (U-20), вихованець Сергія Гаравського в турнірі рапіристів лише в фіналі з мінімальним рахунком 14:15 поступився Біонді Тобія з Італії.
„Кубок Геракла” вже традиційно упродовж багатьох років не лише відкриває новий рік для фехтувальників-юніорів, а й збирає практично найсильніший склад учасників серед усіх етапів Кубка світу. Більше того, за своїм рівнем цей турнір помітно сильніший навіть за чемпіонат світу. Адже на світовому форумі кожна країна в тому чи іншому виді зброї може виставити не більше чотирьох учасників. Натомість на етапах Кубка світу квота провідних держав фехтувального світу складає 8-12 учасників. Ось і цього разу в турнірі рапіристів боротьбу за нагороди вело аж 176 учасників. Що ж, тим вагомішим є „срібний” успіх Ростислава Герцика.
Зазначимо, що долаючи одного за одним своїх суперників, у чвертьфінальній сутичці студент другого курсу Львівського університету фізичної культури вийшов на знаного росіянина Дмітрія Жерєбчєнко, який два місяці тому в Празі став срібним призером особистого турніру юніорського Euro-2007. Майже ніхто не сумнівався в перемозі другого. Однак іншої думки був Ростик, який каменя на камені не залишив від росіянина. Жерєбчєнко залишав бойовий поміст так і не зрозумівши, що з ним зробив українець – 6:15. На цій же стадії змагань інший представник збірної України Андрій Погребняк з Києва з перевагою в п’ять уколів взяв гору над білорусом Сяргєєм Буком – 15:10.
Тож турнірна доля в одному з двох півфіналів звела двох наших співвітчизників – Герцика та Погребняка. Фаворитом вважався Андрій, який у Празі зійшов на третю сходинку подіуму. Однак Ростик ще раз довів, що в очному поєдинку далеко не завжди перемагає той, хто займає вищу позицію у рейтингу. Цікава та видовищна дуель завершилася на його користь – 15:13. Проте схоже, що українське дербі надто багато сил відібрало в Герцика, і можливо, саме їх забракло у вирішальний момент фінальної зустрічі з італійцем Біонді Тобія. Проте й срібна нагорода – це, без сумніву, великий успіх талановитого галичанина. Сподіватимемося, що вже в недалекому майбутньому Ростислав Герцик стане продовжувачем добре знаних у світі славних традицій львівської школи фехтування на рапірах, яку ще після завершення другої світової війни започаткував у місті Лева один з метрів тренерського цеху СРСР Вадим Андрієвський. Дуже хочеться, аби з часом Ростик став у один ряд з легендарними Василем Станковичем, Євгеном Рюміним, Олександром Бєляєвим, Петром Кучером, Євгеном Назаровим.
Окрім турніру рапіристів у Будапешті українці зуміли вибороти нагороду в турнірі шпажистів. Денис Борейко в чвертьфіналі зумів першим нанести вирішальний укол бельгійцеві Берт де Метсу – 15:14. Однак у боротьбі за вихід в фінал двома уколами (13:15) поступився Янніку Борелю, який в свою чергу в „золотій” дуелі з аналогічним рахунком програв Ріккардо Скьявіна з Італії.
Технічні результати:
Рапіра (юніори): 1.Біонді Тобія (Італія); 2.Ростислав Герцик; 3.Андрій Погребняк (обидва – Україна) та Даніелє Гароццо (Італія).
Рапіра (дівчата): 1.Крістіна Новаліньска (Росія); 2.Аліса Вольпі (Італія); 3.Бу Бакрі (Туніс) та Анна Зауер (Німеччина).
Шабля (юніори): 1.Ніколас Ільяс (Угорщина); 2.Альберто Пеллєгріні; 3.Джованні Репетті (обидва – Італія) та Баптист Ганс (Франція).
Шабля (дівчата): 1.Юлія Гаврилова (Росія); 2.Малгожата Козачук (Польша); 3.Єлєна Мунтяну (Румунія) та Анна Вархелі (Угорщина).
Шпага (юніори): 1.Ріккардо Скьявіна (Італія); 2.Яннік Борель (Франція); 3.Денис Борейко (Україна) та Раміль Гайсін (Росія).
Шпага (дівчата): 1.Джулія Ріцці; 2.Марта Феррарі (обидві – Італія); 3.Віолєта Колобова та Юлія Нєлюбова (обидві – Росія).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ