Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Миколаївщині поліцейські штурмом брали будинок подружжя-наркоторгівців

У Миколаївській області оперативники управління протидії наркозлочинності, слідчі слідчого управління, співробітники Веселинівського відділення поліції, бійці роти поліції особливого призначення, кінолог зі службовим собакою штурмом брали будинок подружжя-наркоторгівців, - прес-служба Нацполіції.

Відомо, що подружня пара наркоділків, 38-ми та 34-х років, організували сімейний бізнес з продажу наркотичних засобів та постачали наркозалежному місцевому населенню опій.

Поліцейські задокументували більше 15 фактів продажу наркотичної речовини та штурмом затримали усіх фігурантів 28 серпня під час чергового збуту опію. Свою злочинну діяльність ділки ретельно конспірували: не допускали сторонніх осіб, розмістили по периметру подвір’я камери відеоспостереження, у будинку встановили броньовані двері, подалі від стороннього ока ховались за високим парканом, а територію домоволодіння ще й охороняли дві вівчарки. Задля відлякування собак правоохоронці під час штурму були змушені застосувати зброю.

На подружжя наркоторговців працювали ще двоє зловмисників – чоловік та жінка, які виконували роль посередників. За підшукування клієнтів та безпосередню доставку замовлення вони брали плату грошима або наркотичною речовиною, залежність від якої мали обидва. За їхніми місцями мешкання правоохоронці також провели санкціоновані обшуки.

Поліцейські встановили, що у середньому впродовж дня наркоторгівці обслуговували понад 50 клієнтів, збуваючи їм опій по 80 гривень за 1 мл, та щомісячний їхній заробіток сягав понад 150 тисяч гривень.

Під час затримання домовласниця намагалась позбутись речових доказів та встигла знищити частину наркотиків. У ході обшуку правоохоронцям вдалось вилучити 250 мл особливо небезпечного наркотичного засобу опію. Також поліцейські знайшли у будинку 7 ампул лікарського засобу «Морфін» та ймовірно здобуті злочинним шляхом ювелірні вироби на загальну суму понад 250 тисяч гривень, 60 тисяч гривень готівкою та помпову рушницю і набої до неї.

Наразі і подружжя наркоділків, і подружжя їх помічників-посередників затримано у порядку ст.208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Триває проведення відповідних експертиз. Вирішується питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ