Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На найближчі дні у Львові буде вітряно

За інформацією Львівського обласного центру з гідрометеорології,30 січня у Львові ожеледь, на дорогах ожеледиця. В першій половині дня місцями туман видимістю 200 – 500 м. Вдень подекуди пориви південно-західного вітру 15 – 20 м/с, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомляють синоптики, у Львові 30 січня буде хмарна погода, часом мокрий сніг з дощем, ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний вночі 5 – 10 м/с, вдень 7 – 12 м/с, поривчастий. Температура повітря вночі 1 – 3º морозу, вдень 3 – 5° тепла.

31 січня хмарна погода. Дощ, ввечері з мокрим снігом. Місцями ожеледь. На дорогах ожеледиця. Вітер західний 9 – 14 м/с, пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря впродовж доби 1 – 6º тепла.

1 лютого хмарна погода. Часом мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний 9 – 14 м/с, місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі від4° морозу до 1º тепла, вдень від 1° морозу до 4º тепла.

У зв’язку із нестійкою погодою, Львівська міська рад звертається до мешканців міста із проханням тепло одягатись та бути обережними. За умов ожеледиці водіїв на дорогах просимо обирати помірну швидкість, дотримуватись дистанції між транспортними засобами.

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання звертатись на гарячу лінію міста за коротким номером 15-80, або 297-5-911.

Обережно, ожеледиця!

Рекомендації щодо заходів безпеки перед виходом із будинку:

- Пам'ятайте, що кращими для льоду є підошви з мікропористої чи іншої м'якої основи та без високих каблуків.

- Людям похилого віку краще у "слизькі дні" взагалі не виходити з дому. Але якщо потреба змусила, не соромтеся взяти палицю з гумовим наконечником або шипом. Пам'ятайте, що дві третини травм отримують люди при падінні віком за 60 років.

- Прогулянки вагітних жінок в ожеледицю без супроводження – небезпечні для здоров'я.

Для зменшення ризику травм у ожеледицю :

- Ходіть, не поспішаючи, ноги злегка розслабте в колінах, ступаючи на всю підошву. Руки повинні бути не зайняті вантажем.

- При порушенні рівноваги – швидко присядьте, це найбільш реальний шанс утриматися на ногах.

- У момент падіння згрупуйтеся, напружте м'язи, а доторкнувшись до землі, обов'язково перекотіться – від цього удар пом'якшиться.

- Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і важчих травм, особливо переломів.

- Обходьте металеві кришки люків. Як правило вони покриті льодом.

- Не ходіть краєм проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Можна впасти і вилетіти на проїжджу частину дороги.

- Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та в ожеледицю.

- Небезпечні прогулянки в ожеледицю в нетверезому стані. У стані сп'яніння травми найчастіше важкі всупереч думці, що п'яний падає завжди вдало.

- Якщо ви впали і через деякий час відчули біль у голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини – терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

-
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ