Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На новому стадіоні гратимуть «Карпати», «Львів», плюс 15-20 концертів, - Колесніков про економіку

«Стадіон до ЄВРО 2012 у Львові будуватиме кілька компаній. Компанія «Альтком» буде виконувати функції генпідрядника замість «Азовінтекса». Адже, зважаючи, що у нас залишився рік з невеликим, ми можемо довіритись лише тим, хто вміє будувати в терміни», – зазначив учора, 30 березня, у Львові віце-прем'єр-міністр України з питань Євро-2012 Борис Колесніков. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

     

«Ми вже говорили з мером і губернатором, 80% робіт на стадіоні виконають львівські будівельники. Решта 20% - це інжиніринг, телесистеми, акустика, які забезпечать можливості львівського стадіону проводити концерти.

           

15 матчів на стадіоні зможуть зіграти «Карпати», ще 15 зможе зіграти ФК «Львів», якщо вийде в прем’єр-лігу. Також плюс 15-20 концертів - і це вже буде певна економіка по стадіону.

 

Через 8 днів в Україну приїде Мішель Платіні і він зможе переконатись, що всі об’єкти готуються, хоча, звичайно, є і певні відставання. Але ці відставання не є критичними.

 

Подивіться на приклад Південної Америки, стадіон був зданий два тижні назад, а чемпіонат світу з футболу там відбудеться в липні. В нас, звичайно, до цього ніхто не доводитиме, і всі об’єкти будуть здані вчасно», – зазначив Б.Колесніков.       

 

 

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий додав: «Починаючи з п’ятниці, будівництво збільшуватиметься. Сьогодні роботи тривають, і вони не припиняються на жоден день. Зміна підрядника не буде приводити до того, що роботи припиняться.

 

«Азовінтекс» зробив роботи на північній і зараз закінчує роботи на південній трибуні, а вже новий підрядник візьметься за західну та східну трибуну. Є чітке розуміння із командою Арена.ком і проекти йдуть в роботу.

 

Я думаю, що ці дискусії, що були з попереднім підрядником, тепер вже не будуть. Будемо приїжджати на стадіон раз в тиждень, чітко звіряти, що зроблено, щоб ці гарантії, які ми дали УЄФА на липень 2011 року, виконувались.

 

Перше враження підрядника, який ознайомився з роботами на стадіоні, - він цілком підтверджує ті графіки».

 

Нагадаємо, що учора, 30 березня, у Львові із офіційним візитом перебувала урядова делегація на чолі з віце-прем’єр-міністром України з питань Євро-2012 Борисом Колесніковим.  Також в рамках свого візиту Борис Колесніков відвідав Трускавець, де провів робочу зустріч з керівниками підприємств готельного господарства  з питань розвитку цього сектору на Львівщині.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ