Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На новорічні свята п’ятеро львів'ян зазнали мінно-вибухових травм

На лікуванні у 8-й міській клінічній лікарні Львова нині перебуває п’ятеро пацієнтів із мінно-вибуховими травмами (травми, спричинені піротехнічними засобами). Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на головного лікаря 8-ї міської клінічної лікарні Василя Обаранця.

«Одна дитина потрапила до нас уночі проти 29 грудня – у неї важка травма кисті. Далі 31 грудня привезли дванадцятирічну дитину - з глибокими опіками кінцівки. І 1 січня дві дитини і доросла особа - з глибокими, але не обширними опіками. Загрози життю цих пацієнтів немає. Вони проходять відповідне лікування», - повідомив Василь Обаранець.

Львівська міська рада закликає львів’ян та гостей нашого міста під час святкувань не забувати про власну безпеку та безпеку довколишніх.

«Засоби, які можна використовувати в приміщенні, – це бенгальські вогні, хлопавки, в жодному разі не можна запалювати поблизу новорічної ялинки та легкозаймистих речей! Якщо використовувати феєрверки чи петарди, то слід особливо пам’ятати про правила безпеки: їх можна запалювати лише на дворі. Закликаємо батьків у жодному разі не довіряти дитині самій пускати в хід піротехнічний виріб», - каже начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Віктор Іваніцький.

Нагадаємо правила використання феєрверків та петард:

-не припустимим є використання їх у приміщенні, біля відкритого вогнища або ж близько біля будівель чи дерев;

-не варто їх зберігати біля нагрівальних приладів;

-не можна розбирати їх з метою роздивитися, що в середині, бити, гнути чи трясти, використовувати у нетверезому стані, або ж передавати дітям у користування;

-обов’язково, перед користуванням феєрверками чи петардами прочитайте інструкцію та зверніть увагу на усі яскраві написи на коробці. Це допоможе убезпечити ваше здоров’я або навіть життя.

-під час купівлі піротехнічного виробу необхідно звернути увагу на упакування, яке не повинно мати жодних ушкоджень, також потрібно перевірити термін придатності виробу, наявність інструкції щодо застосування українською чи іншою, зрозумілою вам мовою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ