Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Обласну премію в галузі культури подали понад 40 заявок

Сьогодні відбулося перше засідання Журі з визначення Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури у 2019 році. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.

Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найбільш престижною творчою відзнакою у Львівській області.

На здобуття обласної премії представляються нові оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді упродовж останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Відтак, цього року прийняли 46 подань у 15 номінаціях. Окрім того, в межах засідання ухвалили рішення скерувати до обласної ради листа із проханням створити нову номінацію імені Івана Сивери, яке мають розглянути на сесії.

Премією відзначаються найвизначніші доробки літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

Переможців Премії визначать напередодні Нового року.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 30 обдарованих учнів Львова отримали міські премії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ