Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Одещині правоохоронці виявили плантацію конопель та канабісу

1/3
На присадибній ділянці у 51-річного жителя Одещини виявлено та вилучено 87 кущів конопель, які він вирощував з метою збуту, та близько 40 кілограмів рослинної речовини канабісу, - прес-служба Нацполіції.

Під час проведення санкціонованого обшуку на присадибній ділянці у жителя села Успенівка Саратського району, співробітники Білгород-Дністровського відділу поліції виявили та вилучили 87 кущів конопель, а в підвальному приміщенні близько 40 кілограмів рослинної речовини – канабісу в пластикових контейнерах.

Садиба чоловіка знаходиться майже на околиці села та обнесена високою огорожею. Це давало змогу вирощувати нарковмісні рослини непомітно для чужих очей, а щоб відбити запах цвітучих конопель, по периметру всієї садиби розвішені спеціальні пристрої-ароматизатори. Чоловік вирощував спеціальні елітні види конопель.

На території садиби розбиті парники, де ретельно оброблялась кожна рослина, спеціально підведено поливну систему. Після дозрівання рослини висушувались в спеціальному приміщенні. Висушену та розфасовану у спеціальні контейнери сировину він зберігав у підвальному приміщенні при спеціальному температурному режимі.

«Завдяки професійним та оперативним діям наших оперативників було перекрито канал постачання наркотичних речовин до інших регіонів нашої країни. Раніше чоловік потрапляв у поле зору правоохоронців та притягувався до кримінальної відповідальності за вирощування наркотичних рослин, – начальник ГУНП в Одеcькій області в Одеській області Дмитро Головін. – Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), за ч.1 ст.310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та за ч.3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України, триває слідство».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ