Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На окупованому Донбасі школярів змушують отримувати паспорти "ДНР/ЛНР" та ставати на військовий облік

Про це з посиланням на дані розвідки повідомив під час брифінгу речник прес-центру Міноборони полковник Дмитро Гуцуляк, передає кореспондент УНН.

"За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації посилюють вимоги до діяльності середніх та вищих навчальних закладів на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях", - зазначив Гуцуляк.

Зокрема, у загальноосвітніх школах складати випускні іспити для отримання свідоцтва про середню освіту мають право тільки учні, які оформили т.зв. "паспорт громадянина "ДНР/ЛНР". Зареєструватися кандидатами на навчання до вищих і середніх навчальних професійно-технічних закладів дозволено тільки юнакам, які перебувають на військовому обліку.

Крім того, у травні цього року розпочинається примусовий набір студентів на військові кафедри для навчання за програмою військової підготовки сержантів запасу з подальшим призовом на військову службу. У такий спосіб російське окупаційне командування планує протягом двох наступних років повністю укомплектувати сержантським складом підрозділи з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ