Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На окупованих територіях пройшла зачистка за етнічною ознакою

На окупованих територіях ОРДЛО бойовики провели зачистку за етнічною ознакою. Офіційно Україна має 1,7 млн переселенців, з яких лише 25% мають бажання повернутися. Чому не хочуть повертатися інші? Бо вони є представниками українського етносу, а це загроза для життя. Про це в інтерв’ю Гал-інфо розповів співголова ГІ «Права справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

«Йдеться про етноцид – знищення українців за етнічною ознакою. Таким чином там залишили повністю монолітне поле, як у мовному, так і в релігійному просторі. Тому питання реінтеграції цих регіонів дуже дискусійне. Складно буде інтегрувати тих, хто залишився, адже в основному це носії так званого «руского міра». Не все так просто і не варто говорити, що це такі ж наші співгромадяни. Все українське там вже вирізане до сьомого коліна. Коли ми будемо реінтегровувати ці регіони, а вони волатимуть, що «Росія наш брат», то постане питання – наскільки нам це потрібно? Ми знову вішаємо тягар на шию України, який буде баластом», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Водночас він відзначає, що дійсно на окупованих територіях з’являються елементи прозріння. Щоправда, лише в момент відсутності соціального забезпечення.

«Нема роботи, нема що їсти, але як тільки ми даємо їм якісь виплати, то вони знову кричать «укропи дурні». Протрезвіння хіба в тому, що хотіли як в Криму, а так не вийшло. Любові до України там нема і це треба казати відверто. Там є прошарок проукраїнський і мені хочеться в це вірити, бо сам я луганчанин, але… Так, там є ностальгія за соціальним гарантіям, які були за часів України: пенсії, нарахування, можливість вільного пересування, забезпечення продуктами першої необхідності. Але ця ностальгія не за Україною, а за її грошима. Розчарування у них є хіба в тому, що «ми хотіли, як в Росії, а Росія нас не взяла». Тому і перетворилися на сіру зону, яка нікому не потрібна, але Україна мусить її годувати. Основна вимога – «хунта дай нам грошей». Які у них настрої? Прості – Україну треба доїти. Не треба плекати ілюзій. Ми можемо звільнити землю, але не населення», - переконаний Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ