Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На параді до Дня подяки в Чикаго танцювали гопак на честь Євромайдану. Фото

Український ансамбль “Громовиця” став частиною градіозного параду до Дня Подяки в Чикаго. Молоді українські танцюристи станцювали гопак на цетральній площі міста серед чиказьких хмарочосів та на очах у мільйонної публіки у прямому ефірі американського телебачення.

Про це повідомив кореспондент VIDIA.

Танцюристи “Громовиці” на чолі з керівником-хореографом Роксаною Пилипчак вирішили присвятити свій виступ Євромайдану і Україні. На підтримку європейських прагнень українців вони пов’язали на руках сині стрічки із зображенням тризуба.

Чикаго Парад Євромайдан Громовиця Hromovytsia

“Ми – ЄвроМайдан! Ми солідарні з братами і сестрами України, які зробили свій вибір, це – свобода! Ми, українські сини і доньки вільної Америки, звертаємося до всіх людей доброї волі допомогти Україні відстояти своє право на майбутнє! У День подяки танцювальний ансамбль Громовиця з Чикаго танцюває на параді, який щороку відбувається по всіх містах Америки. Над нами – американське небо і європейський стяг. Америка зрозуміє наші братні почування через символіку костюмів, наші усміхнені обличчя і красу танцю”, – розповіли у “Громовиці”.

Чикаго Парад Євромайдан Громовиця Hromovytsia

Молодь з “Громовиці” пройшла з танцем декілька кварталів центральною чиказькою вулицею Стейт. Багатотисячна публіка зустрічала 31 українського танцюриста гучними оваціями.

Чикаго Парад Євромайдан Громовиця Hromovytsia

“Для нас це велика честь представити не тільки молодь на американській землі, але також показати в Україні, що наша душа, наше серце є з ними на Майдані. А ми на майдані тут в Чикаго, Дейлі центр, вулиця Стейт, але наше серце є українське. І ми дуже раді, що ми українці!” – прокоментувала Роксана Пилипчак, керівник ансамблю.

Чикаго Парад Євромайдан Громовиця Hromovytsia


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ