Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На Паралімпіаді українці здобули ще по "золоту" і "сріблу": Крипак побив власний рекорд

26-річний плавець з ХарковаМаксим Крипак здобув чергове “золото” Паралімпіади-2020 на дистації 100 метрів на спині (клас S10).
Максим Крипак, фото з відкритих джерел

Про це інформує УНН.

У кваліфікації Максим показав найкращий час, а крім нього до фіналу пробився ще один українець, Станіслав Попов.

У фіналі Крипак вирвався у лідери з перших метрів дистанції. Уже після стартових 50 метрів він відірвався від найбижчого суперника майже на секунду. А фінальний час Максима — 59.19 сек. Він випередив свій ж світовий рекорд на 0.05 сек. Його перевага на фініші склала більше 2 секунд над найближчим суперником. А Станіслв Попов фінішував сьомим.

Для Крипака — це дев’ята паралімпійська золота медаль і четверта в Токіо. Загалом він здобув шосту медаль в Токіо.

Срібну нагороду на дистанції 400 метрів вільним стилем здобула плавчиня Єлизавета Мерешко.

Фінал 400-метрівки вільним стилем став для Мерешко шостим на Іграх у Токіо. У п’яти попередніх вона здобула чотири нагороди, здобувши дві золоті медалі у 50-метрівці вільним стилем та 100-метрівці брасом. І лише одного разу не виграла нагороду — у мікстестафеті 4×50 метрів.

У фінал 400 метрів вільним стилем Мерешко відібралася з третім часом і була претенденткою на ювілейну для себе десяту медаль Паралімпіад. Попереду неї були китаянка Юянь Джіян та швейцарка Нора Майстер.

Проте у фіналі Мерешко боролася навіть не за “бронзу”, а за золоту нагороду. Стартові 200 метрів українка пропливла другою, проте згодом навіть випередила китаянку Джіян.

Однак втримати перевагу Мерешко не змогла. Джіян активізувалася і на фініші здобула перевагу вісім секунд над українкою та стала авторкою нового світового рекорду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ