Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На першому засіданні редакційної ради НСТУ обрали голову, заступників та секретаря

Перше засідання редакційної ради Національної суспільної телерадіокомпанії України – колективного органу, що стежитиме за дотриманням журналістських стандартів на Суспільному – відбулося сьогодні, 7 листопада. Під час зустрічі шляхом рейтингового голосування було обрано голову, двох заступників і секретаря редакційної ради першого року її діяльності. Також було визначено формат роботи над створенням редакційного статуту. Про це повідомила PR-служба телеканалу UA:Перший.

Головою редакційної ради НСТУ було обрано Ольгу Вакало із Запорізької філії. Ще двоє кандидатів на цю посаду – головний редактор ТВО телепрограм Тернопільської філії Ігор Берцал та заступник завідувача редакції ТВО "Студія експеримент" Закарпатської філії Мирослав Поляковський – стали заступниками голови редакційної ради. Секретарем обрали головну редакторку творчого об’єднання "Новий сезон" "Українського радіо" Юлію Шелудько.

"Це моя реформа, і я за неї відповідальна перед своїм містом, областю, і скажу пафосно – перед небом. Я дуже хочу, щоб ми були "живим" колегіальним органом. Багато хто вірить, що все вирішується десь під килимом і кимось одним. Але я переконана, що це не так. Сподіваюся, що наша діяльність додасть мені впевненості в цьому. Ми визначилися з тим, що протягом двох тижнів кожен у своїй філії працюватиме над редакційним статутом, обговорюватиме його з колегами, вноситиме пропозиції та правки. Потім, 1 грудня, ми знову зустрінемося, щоб артикулювати й створити спільний документ. Також на наступному засіданні ми більш чітко оформимо й алгоритм наших подальших дій", – розповіла голова редакційної ради НСТУ Ольга Вакало.

На початку засідання із членами редакційної ради познайомилася членкиня Наглядової ради ПАТ "НСТУ" Світлана Остапа. Вона зазначила, що редакційний статут, який підготує редакційна рада, Наглядова рада має намір затвердити цього року. І додала: "Створення редакційної ради НСТУ було для мене пріоритетним напрямом роботи, тому що де, як не на Суспільному повинні працювати й бути дієвими редакційні ради і має бути новий редакційний статут. Саме на вас покладається обов’язок підготувати проект статуту, який потім затверджуватиме Наглядова рада і передасть у Нацраду (ред. – Національну раду України з питань телебачення та радіомовлення). І на вас покладаємо великі обов’язки в редакційні політиці".

Голова правління ПАТ "НСТУ" Зураб Аласанія теж звернувся до редакційної ради: "Насправді ані Наглядова рада, ані дирекція не є вашим керівництвом. І я вам не можу навіть нічого рекомендувати, а можу лише просити. Найбільша наша вада зараз, і ви це чудово знаєте, – джинса. І це точно ваша справа. Головне – не бійтеся своїх директорів чи будь-кого, якщо бачите, що відбувається несправедливість. Ми – єдина компанія, де є свобода".

Нагадаємо, що першу п’ятірку членів редакційної ради НСТУ було обрано під час конференції редакційних рад філій суспільного мовлення, "Українського радіо", а також телеканалів "UA: Культура" та "Центральний канал". Ними стали: Костянтин Лоцман (Волинська філія), Наталія Войнова (Луганська філія), Ігор Берцал (Тернопільська філія), Юлія Шелудько ("Українське радіо"), Олена Адаменко (Сумська філія). Ще п’ятеро фахівців увійшли до редакційної ради за результатами голосування на загальних зборах творчого колективу Національної суспільної телерадіокомпанії України. Серед них: Павло Токар (Чернівецька філія), Мирослав Поляковський (Закарпатська філія), Зоряна Тивін (Львівська філія), Марина Тепленко-Дідик (Вінницька філія) та Оксана Клим (Львівська філія). Останню п’ятірку членів редакційної ради Національної суспільної телерадіокомпанії України було обрано під час чергового засідання Наглядової ради ПАТ "НСТУ". Ними стали: Анна Строкань (UA: Культура), Тетяна Рихтун (UA: Крим), Ольга Вакало (Запорізька філія), Владислав Грузинський (UA: Перший) та Юлія Марковська (Сумська філія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ