Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На підтримку галузі охорони здоров’я з обласного бюджету скерують понад 670 млн грн

Сьогодні рішенням сесії обласної ради внесли зміни до Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021 – 2025 роки. Відтак, затвердили фінансовий ресурс на наступний рік.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Загальна сума фінансування за Програмою – 670  млн 93 тис. грн.

Серед завдань Програми, на які скерують кошти:

  • надання медичної допомоги дорослому населенню - 32 млн 648 тис. грн;
  • забезпечення дітей-інвалідів та дітей з важкими інтоксикаціями медичними препаратами; виробами медичного призначення та дезінтоксикаційною терапією  – 36 млн грн 510 тис. грн;
  • покращення медичної допомоги хворим з онкологічними захворюваннями – 13 млн 347 тис. грн;
  • оснащення закладів охорони здоров’я (капітальні видатки на придбання обладнання) – 50 млн грн;
  • впровадження електронних систем галузі охорони здоров’я - 5 млн грн;
  • заходи з підтримки закладів охорони здоров'я, зокрема закладів, які надають медичну допомогу хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19 – 532 млн 586 тис. грн.

Як розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, серед нових напрямків Програми: надання медичної допомоги хворим на акромегалію, профілактика виникнення та корекція йододефіцитних станів у вагітних жінок, забезпечення дітей хворих на орфанні захворювання продуктами лікувального харчування в амбулаторних умовах, придбання устаткування для забезпечення трансплантації кісткового мозку у дітей, проведення аудиту закладів охорони здоров’я та забезпечення медичного огляду та обстеження громадян для прийняття на військову службу за контрактом, службу у військовому резерві ЗСУ, військово-зобов’язаних та кандидатів на навчання у вищих військово-навчальних закладах МОУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ